Menu

Balustrade van glas

april 23, 2020 - Computers / Internet / Searching
Balustrade van glas

Is de balustrade toe aan vervanging? Dan hebben wij een mooie oplossing voor je. Een balustrade is vaak van een materiaal zoals hout of staal, maar tegenwoordig is het ook mogelijk om een balustrade van glas te hebben. Een balustrade voegt heel wat toe aan je nieuwe woning. Hoe en wat gaan wij je verder vertellen in deze blog.

Een balustrade van glas zorgt voor veel meer lichtinval dan een balustrade van hout of metaal. Het glas is daarnaast een sterk materiaal en is lichter dan de andere materialen. Om een glazen balustrade te monteren zijn er wel wat meer materialen nodig dan bij een houten of stalen balustrade. Wat je nodig hebt bij een glazen balustrade zijn bevestingsmaterialen.  Deze materialen zijn vaak leverbaar door derde partijen die ook de balustrade monteren.

Misschien denk je dat een glazen balustrade gevaarlijk is en kan zorgen voor ongelukken. Maar wees maar gerust want bij een glazen balustrade wordt er een ander glas gebruikt namelijk gehard glas in combinatie met een gelaagd glas. Dit glas is hard en stevig en zorgt ervoor dat de balustrade tegen een stootje kan. Het glas heeft meerdere lagen waardoor het glas stevig en veilig blijft tegen bijvoorbeeld schade van de kinderen.

Een glazen balustrade is een mooie toevoeging langs de trap. Je kan het trappenhuis afmaken met een metalen trapleuning en een glazen balustrade. Zo geef je jouw huis meer leven en licht. Waar je wel op moet letten dat het bij zeer complexe trapopgangen het een zeer prijzig project kan woorden. Glas dat gemonteerd moet worden door een rechte trap is natuurlijk niet al te lastig, maar moet het glas worden gemonteerd in de trapgang die schuin naar boven loopt kan het wel een lastig en duur project worden. Vraag dus als eerst een opgave aan voordat je tot actie overgaat.

https://www.lamiwood.nl/