Menu

De revolutie van de 3d pen

januari 30, 2017 - Computers / Internet / Searching
De revolutie van de 3d pen

Wanneer het op 3d printing aankomt is er al geruime tijd aandacht aan 3d printers en zien we al regelmatig geode voorbeelden van het gebruik van een 3d printer. Maar er is iets nieuws aan de horizon verschenen welke zijn populariteit nu ook in Nederland aan het verdienen is, de 3d pennen. Een 3d Pen is inderdaad een pen waarbij uit de losse hand of via 3d stencils 3d tekeningen kunnen worden gemaakt. Jazeker 3d waarbij jezelf de creativiteit kunt laten gaan en dus de meest mooie objecten kunt maken. Deze trend is uit Amerika komen overwaaien en ontstaan bij de lancering van de 3d doodler pen. Maar nu zijn er veel fabrikanten die vanuit verschillende prijsklassen deze pen online aanbieden. En de ontwikkeling gaat voorlopig nog wel even door met de 3d pen.

Nieuwe technieken zorgen voor nog mooier resultaat

Omdat het tekenen wordt gerealiseerd door ABS of PLA-filamenten die verhit moeten worden waren de eerste ontwikkeling van deze pennen gericht op het schoon houden van de 3d pen wanneer er vooral ook gewisseld werd van filament. Juist bij het gebruik van meerdere kleuren kon het nog weleens voorkomen dat de 1e generatie 3d pennen verstopt raakte en moest er eerst met reinigingsfilament de pen schoongemaakt worden voordat er een andere kleur kon worden gebruikt. Ook het verhitten van de kop van de pen de snoozle genaamd was nog weleens aanleiding voor aanraking en verbranding van de huid. De nieuwere modellen zijn hier sterk verbeterd en hebben dit probleem nagenoeg niet meer. De laatste ontwikkeling is de juiste verhitting via een lcd display die precies aangeeft wanneer je kunt schrijven. Maar ook zijn de modellen steeds dunner aan het worden waardoor je eenvoudiger kunt tekenen.

Koop bij een vertrouwde aanbieder

Omdat de 3d pen zo populair is geworden is het ook belangrijk om deze pen aan te schaffen bij een vertrouwde aanbieder als 3dpen club. De reden hiervoor is dat de 3d pen volgens de laatste veiligheidsvoorschriften ook alleen op de Nederlandse markt mogen worden aangeboden maar dit niet altijd gebeurd en u dus een gevaarlijk model kunt bestellen.