CK Producties
Marketing

Waaraan herken je een goede auto wrap?

Sommige mensen kiezen voor een auto wrap op hun auto. Dat is een folie die strak over de carrosserie wordt getrokken. Maar waarom zou je dat eigenlijk willen? En wat is het verschil tussen een auto wrap en een auto bestickeren? En dan de belangrijkste vraag, hoe weet je of een auto wrap goed is aangebracht.

Waarom een auto wrap?

Een auto wrap wordt vaak gedaan om twee redenen. Allereerst kun je met een auto wrap alle kanten op. Talloze kleuren en afwerkingen geven je auto de look die je wilt, voor een veel aantrekkelijkere prijs dan wanneer je de auto moet laten spuiten. Daarnaast is het beter voor de verkoopwaarde van je auto. De lak blijft beschermd en bovendien kun je een algemene kleur kiezen zoals grijs of zwart. Als je bijvoorbeeld rood of geel een mooie kleur vindt, is dat niet al te best voor de verkoopwaarde maar met een auto wrap heb je hier geen last van.

Verschil auto bestickeren en auto wrap

Misschien heb je ook wel eens gehoord van een auto bestickeren? Bestickeren is net even anders dan een auto wrappen. Bij bestickeren blijft de lak, of een gedeelte daarvan zichtbaar. Een voorbeeld daarvan zijn de racing stripes die je op sommige sportieve modellen tegenkomt. En we weten allemaal, auto’s met strepen zijn altijd sneller!

Hoe herken je een goede auto wrap?

Wil je een goede auto wrap laten zetten dan is het goed om te weten waaraan je vakmanschap herkent. Goed uitgevoerd werk herken je als volgt:

  • De wrap blijft netjes zitten
  • De folie is streeploos (geen stretchmarks)
  • De wrap is egaal en je ziet geen randen
  • Er worden geen tot nauwelijks snijranden gebruikt
  • Er zitten geen luchtbellen in de folie

Combineer een auto wrap met reclame voor je bedrijf

Wist je dat je een auto wrap kunt combineren met reclame voor je eigen bedrijf. Één van de grootste voordelen van een auto wrap is dat je oneindig veel patronen, kleuren en afwerkingen hebt. Zo kun je via een reclame bedrijf het logo of de naam van je bedrijf op je auto af laten drukken. Dat ziet er netjes uit en je brengt je bedrijfsnaam onder de aandacht van talloze mensen terwijl je onderweg bent.

Auto wrap bij een reclamebureau in Zeeland?

Nu nog een goed reclamebureau in Zeeland vinden die je helpt bij het maken van een ontwerp en het aanbrengen van de wrapping folie. Ga eerst eens in gesprek met een partij en bespreek je wensen. Die wensen worden door het reclame bedrijf vertaald in een ontwerp. Pas wanneer jij tevreden bent wordt het verder uitgewerkt en kan het aangebracht worden op je (bedrijfs)auto.