CK Producties
Image default
Muziek

Hoe kun je geluidsoverlast voorkomen?

In de wereld waarin wij leven moeten wij zoveel mogelijk rekening houden met elkaar. Zo moet je denken aan dat we mensen helpen wanneer we merken dat iemand daar behoeften aan heeft. Ook hebben we hier wetten en regels over opgesteld om de samenleving zo soepel mogelijk te laten te verlopen. Zo zijn er ook regels gemaakt over de hoeveelheid geluid die je mag produceren. Dit zodat andere mensen geen last hebben van jou. Je moet je aan deze regels houden anders mogen andere mensen gaan klagen en kun jij hierdoor bijvoorbeeld een boete krijgen. Dat is natuurlijk niet fijn en het is in het algemeen ook fijner als je andere mensen geen last bezorgt. Het is dan ook slim om je hierop voor te bereiden en om te kijken wat jij kunt doen om geluidsoverlast te voorkomen. 

Isoleer het gebouw 

Je kunt het beste beginnen bij het isoleren. Isoleren is bijvoorbeeld de muren dikker maken. Hierdoor gaat het geluid dat jij maakt minder snel naar buiten en blijft het grotere deel binnen. Door dit te doen hebben mensen om jou heen dus al een stuk minder last van het geluid dat je maakt en isoleren kan echt het verschil maken. Ga zeker eens op zoek naar de verschillende materialen die je kunt gebruiken bij isoleren en kijk wat er mogelijk is voor jou. 

Neem contact op met een kalibratie bureau 

Je kunt ook contact opnemen met een kalibratie bureau. Een kalibratie bureau gaat met een geluidsmeter klasse 1 meten of het geluid afwijkt van de standaard. Zo weet je dus door de meting met de geluidsmeter klasse 1 of je zorgt voor veel geluidsoverlast en of dit de regels overtreedt. Neem dus zeker contact op met een kalibratie bureau als je zeker wilt zijn van hoeveel geluid je produceert of koop zelf een geluidsmeter klasse 1. Je kunt de meter ook van je smartphone besturen dus het is makkelijk meten en zo heb je binnen no time meer informatie. Neem actie en wees problemen voor. Ga kijken welke manier van geluidsoverlast voorkomen het beste werkt voor jou en ga hiermee aan de slag.