CK Producties
Image default
Vervoer en transport

Wat zijn de kosten achter een elektrische step?

Het hebben van een elektrische step wordt altijd in verband gebracht met het hebben van een zuinig vervoermiddel. Maar hoe zit het met de kosten? Dit hangt af van de aanschafprijs, hoe vaak je de step gebruikt en andere factoren. Een elektrische step 1000 Watt is bijvoorbeeld duurder dan een elektrische step met 350 Watt vermogen. Voor een goed beeld van de kosten kun je in een webshop diverse modellen bekijken.

Kosten van het bezitten van een elektrische step

Het reizen met een elektrische scooter wordt gezien als een relatief voordelige manier van vervoer. Ondanks dat feit zijn er een aantal aanzienlijke en essentiële kosten die regelmatig gedekt moeten worden.

Kostprijs

De eerste stap in het bezit van een elektrische step is natuurlijk de aankoop ervan. In de laatste paar jaar zijn veel bedrijven begonnen met hun eco-mobiliteit, zodat er veel opties op de markt zijn.

Prijzen kunnen variëren van 250€ tot de extraorbitante 6800€. Kan je het geloven?

Hoe meer functies er zijn, hoe hoger de prijs is. Ondanks alles hoeft u niet het duurste model te kopen, om een goede kwaliteit en geavanceerde technische kenmerken te krijgen. Normaal gesproken is het duurste onderdeel van elektrische step de accu, die toevallig een ⅓ deel van de totale prijs uitmaakt.

Dagelijks gebruik

Andere factoren die een invloed hebben op de kosten van het hebben van een elektrische scooter zijn de dagelijkse woon-werkverkeer en meer precies, hun afstand bereik en frequentie.

Voor een gemiddeld gebruik van de elektrische step, zijn de kosten hooguit 4-5 euro per maand, wat echt een klein bedrag te veel is. Met dit in het achterhoofd, kan men beslissen of men meer geld in de aankoop investeert en het dan compenseert met de maandelijkse laadkosten.

Onderhouden van een step

Onderhoudskosten zijn misschien wel de meest onvoorspelbare uitgaven. Meestal bieden de bedrijven een garantie van 1 jaar.

Garanties kunnen alleen worden toegepast als de problemen technisch zijn en niet te wijten aan verkeerd gebruik en onjuiste bewaring van de elektrische step en de reserveonderdelen. Zorg er dus voor dat je je step goed onderhoudt als je wilt voorkomen dat je extra geld uitgeeft.

Maatwerk

Maatwerk is een service die door veel bedrijven wordt aangeboden. Tegenwoordig zijn mensen op zoek naar meer diversiteit en manieren om zichzelf te uiten en uniek te zijn. Daarom willen de merken aan de behoeften van hun klanten voldoen en hen helpen hun perfecte product te vinden.

Als het gaat om elektrische step, kunt u kiezen tussen een grote verscheidenheid aan modellen en ontwerpen, om zo het model te vinden dat echt aan uw verwachtingen voldoet. Maar je moet weten dat elke extra verandering, vooral als het uit de fabriek komt, je een fortuin zal kosten. Dus als u op zoek bent naar een economische elektrische step, is een aanpassing met betrekking tot het ontwerp niet uw optie.

Mogelijkheden, zoals kleurstickers en andere decoratieve elementen zijn ook op de markt, zodat u zich aan een laag budget kunt houden en tegelijkertijd uw elektrische step kunt personaliseren.

Schatting van de totale kosten

Laten we ons voorstellen dat je besluit een elektrische step te kopen voor 350€. De kosten voor een heel jaar zullen ongeveer 48-60€ bedragen (12*4/5). Dit betekent dat als je een goed onderhoud van de scooter toepast, de totale kosten voor het hebben van een elektrische scooter 400€ zal zijn.

Als we alle opties voor elektrische scooters bekijken en ze vergelijken met andere milieuvriendelijke voertuigen, kunnen we toegeven dat ze het meest economische vervoermiddel zijn en de beste manier van alternatief reizen kunnen bieden.