CK Producties
Image default
Vervoer en transport

Hoe kies ik het juiste neuswiel voor mijn aanhanger?

Als trotse eigenaar van een aanhangwagen, weet je als geen ander dat een goed functionerend neuswiel (ook wel steunwiel of voorwiel genoemd) van enorm groot belang is. Dit wiel helpt bij het manoeuvreren van de aanhanger en zorgt ervoor dat de aanhanger niet kan kantelen bij het aan- of afkoppelen. Maar hoe kies je nu het juiste neuswiel voor jouw aanhanger? In dit artikel geven we je enkele handige tips en inzichten, zodat jij de beste keuze kunt maken.

De juistemaat van het neuswiel

De Juiste maat van het voorwiel is een eerste aspect waar je best even bij stilstaat. Hierbij is het gewicht van de aanhanger een goede maatstaf. Een voorwiel met een diameter van 48mm is bijvoorbeeld geschikt voor aanhangers met een maximaal gewicht van 300 kg. Bij een aanhanger met een gewicht van 750 kg wordt aangeraden om voor een wiel te gaan met 60mm diameter.

Het juiste materiaal voor het neuswiel

Vervolgens is het ook aangewezen om een keuze te maken over het materiaal van het. Zo zijn er wielen van staal, aluminium en kunststof verkrijgbaar. Elk materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen. Een stalen wiel is zeer sterk en duurzaam, maar kan roesten als het niet goed wordt onderhouden. Aluminium neuswielen zijn licht en roesten niet, maar zijn wel duurder dan stalen neuswielen. Neuswielen van kunststof zijn dan weer heel licht, roesten niet, zijn zeer betaalbaar, maar hebben vaak minder draagvermogen dan de stalen en aluminium varianten.

Het juiste neuswiel kopen bij Aanhangeronderdelenshop

Wanneer je het ideale neuswiel wil kopen voor jouw aanhanger, raden wij aan om eens een kijkje te nemen bij Aanhangeronderdelenshop. Hier vind je een uitgebreid assortiment aan neuswielen voor verschillende aanhangers en in diverse maten en materialen. Bovendien kun je bij deze webshop altijd rekenen op een uitstekende service, snelle levering en scherpe prijzen.

Let op de belastbaarheid van het neuswiel

Naast de juiste maat en materiaal is uiteraard ook de belastbaarheid van neuswielen cruciaal om rekening mee te houden. Het draagvermogen van neuswielen moet namelijk voldoende hoog zijn om het gewicht van de aanhanger te ondersteunen. Een neuswiel met een draagvermogen van 150 kg is bijvoorbeeld geschikt voor een aanhanger met een maximaal gewicht van 750 kg.

Het gebruik van een neuswielklem

Om te voorkomen dat het steunwiel gaat ronddraaien tijdens het rijden, is het raadzaam om gebruik te maken van een neuswielklem. Deze klem zorgt ervoor dat het voorwiel op zijn plaats blijft en zo voorkom je schade aan de aanhanger of het voertuig die het trekt.

Zo kies je het perfecte steunwiel voor jouw aanhanger

Het kiezen van het juiste voorwiel voor jouw aanhanger is dus cruciaal om de veiligheid te waarborgen van zowel jezelf als andere weggebruikers. Daarnaast kun je, door het juiste wiel te kiezen, schade vermijden aan je aanhanger en aan je wagen. Let bij het kiezen van neuswielen op de juiste maat, het materiaal, de belastbaarheid van het wiel en gebruik bij voorkeur een neuswielklem. Bij aanhangeronderdelenshop kun je terecht voor een ruim assortiment aan neuswielen van goede kwaliteit. Zo kun je met een gerust hart de weg op met jouw aanhanger!