CK Producties
Entertainment

5 belangrijke tips voor een onvergetelijke kampeertrip

Niets is leuker dan even back to basics gaan met een leuke kampeertrip. De ideale manier om de batterijen weer op te laden! In dit artikel geven je vijf tips om deze trip onvergetelijk te maken!

 

Tip 1. Eerder de tent opzetten

Het spreekt voor zich dat je niet kan kamperen zonder een tent, matras en degelijke kampeerstoelen. Een aanrader is om de tent al eens op te zetten in de eigen tuin. Zo weet je beter hoelang je hier mee bezig bent en welke onderdelen er bij elkaar horen. Een paar uur bezig zijn met het opzetten van de tent is geen leuk begin van de trip.

 

Tip 2. Van te voren testen 

Een tweede tip is al het materiaal uit te testen voor vertrek. Hierbij bedoelen we voornamelijk de matrassen en de kampeerstoelen. Blaas de matras eens op om na te kijken of er toevallig geen fit in zit. Ga eens in de kampeerstoelen zitten om na te gaan of die nog wel comfortabel zit. Neem er desnoods een biertje bij zodat je je al even in kampeersfeer waant. Zorg er dus voor dat je zeker weet dat alle kampeerartikelen naar behoren werken.

 

Tip 3. Stel een lijst samen

Een derde tip is zeker een lijstje maken met alle zaken die je moet meenemen. Begin hier zeker op tijd mee. Als dit last minute gebeurt, vergeet je sowieso essentiële zaken. Als je het te veel werk vindt om zelf een lijstje op te maken, vind je een compleet lijstje hier.

 

Tip 4. Wees slim met inladen van de auto

Een vierde tip is de auto op een slimme manier inladen. Deel je koffer in in twee delen. Het eerste deel is voor wat je onderweg nodig hebt. Dit kan bijvoorbeeld eten zijn voor een tussentijdse picknick. Het andere deel zijn de spullen die je pas nodig hebt op de camping zelf. Steek daarbij ook de tent en kampeerstoelen niet te ver weg, die heb je hoogstwaarschijnlijk het eerste nodig.

 

Tip 5. Regel alles van te voren

Een laatste tip is alle openstaande rekeningen te betalen voor vertrek. Dan hoef je je daar tijdens de reis niet mee bezig te houden en kom je niet voor onaangename verrassingen te staan als je terug thuiskomt. Zo, nu ben je volledig klaar voor die kampeertrip! Rest er alleen nog maar te genieten van de omgeving en van elkaar!