CK Producties
Image default
Aanbiedingen

Loonadministratie zelf doen of uit handen geven?

Als ondernemer ben je verplicht om je loonadministratie bij te houden. Je kan ervoor kiezen om dit zelf te leren of uitbesteden aan professionals. Twijfel je er nog over en weet je niet wat een goede keuze lijkt? Lees dan deze blog verder en maak een goede toekomstige keuze. We zullen de voor-en nadelen bespreken.

Het uitbesteden van de loonadministratie is voor vele beginnende ondernemers een goed idee. De salarisadministratie is een opgave met veel papierwerk. Jaarlijks veranderen ook de regels waardoor er berekeningen moeten worden gemaakt over de salarissen van je personeel. Bij het uitbesteden van de loonadministratie neemt een professioneel administratiekantoor taken zoals de salarisadministratie, loonstroken en de jaaropgaven over.

Voordelen uitbesteden:

  • Het bespaart enorm veel tijd. De tijd die je bespaart kan je in je bedrijf steken. Het uitbesteden van je loonadministratie geeft je tijd en energie.
  • Je hoeft je niet te verdiepen in moeilijke materie. Een administratiekantoor is altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen qua loonkosten. Zelf hoe je dus niet de laatste ontwikkelingen te volgen.
  • De kosten die komen kijken bij het uitbesteden zijn niet heel erg hoog. De kosten die je betaalt zijn meestal gematched met per loonstrook

 

Nadelen uitbesteden

  • Je hebt als ondernemer minder overzicht over de loonkosten. Daarnaast ben je als ondernemer afhankelijk van de ondernemer.
  • Door de administratie uit handen te geven bouw je zelf geen kennis en expertise op. Als je zelf de taken in handen neemt leer je door de tijd zelf hoe het moet en kun je daar weer geld op besparen.
  • Je moet vertrouwen dat het administratiekantoor het werk goed doet. Fouten in de loonadministratie kunnen je als ondernemer duur te komen staan. Je moet er dus voor zorgen dat je een administratie kantoor op hun woord kan vertrouwen. Zorg daarom voor een goede communicatie met het kantoor.

 

 

 

https://www.cbbs.nl/