CK Producties
Image default
Aanbiedingen

Veilige badkamer

Ouderen zijn helaas niet meer zo mobiel als in hun jongeren jaren. Ouderen hebben moeite met opstaan, zitten en bukken. Een veel voorkomend ongeluk voor ouderen is een valpartij in de badkamer. De badkamer is nat en de vloer is glad. De kans dat een ouder iemand valt is vrij groot, helemaal als ze moeilijk te been zijn. Om de badkamer een veiligere omgeving te maken zijn er een aantal aanpassingen in de badkamer waardoor de ouderen toch veilig douchen kunnen. Wil jij graag je opa of oma helpen met een veiligere badkamer? Lees deze blog dan verder want wij gaan je wat tips geven hoe je de badkamer een veilige plek kan maken.

De eerste tip die we je geven is een makkelijk toepasbare tip, namelijk: verlaag de drempel of verwijder de drempel uit de douche. Ouderen hebben al veel moeite met bewegen en een drempel kan het lastig maken om over te stappen. De beste oplossing is een inloopdouche. Bij een inloopdouche heb je helemaal geen last van de drempel. Is een inloopdouche niet mogelijk? Dan kan je er altijd nog voor kiezen om een douchebak te monteren. Niet alleen de drempel vormt een probleem, maar ook de vloer kan voor problemen zorgen. Een goede antislipvloer is dus zeker een aanrader om valpartijen te voorkomen.

Bij de tweede tip zal er wat nieuwe technologie van te pas komen. Een lichaamsdroger is de manier om een val tijdens het afdrogen te voorkomen. De lichaamsdroger monteer je in de douche en zorgt ervoor dat het hele lichaam afgedroogd wordt zonder dat er een hand te pas moet komen. De lichaamsdroger kan in de douche opgehangen worden en is waterresistant. De lichaamsdroger is niet alleen veiliger maar ook nog eens hygiënischer dan een handdoek. De ouderen hoeven zich dus niet in moeilijke positie te wringen om zichzelf droog te krijgen.

https://lavicta.nl/