CK Producties
Image default
Aanbiedingen

Hoe kom je van je littekens af

Hoe kom je van je littekens af

Littekens zijn vervelende plekken die de huid ontsieren. Een litteken heb je eigenlijk voor het leven en je komt er niet zomaar van af. Wat je wel kan doen is het litteken verminderen en zelfs voorkomen. Bijna iedereen heeft wel last van littekens. De een heeft littekens door een valpartij in zijn jeugd en de ander heeft acne littekens dankzij de pubertijd. Sommige littekens kunnen naast het visuele beeld ook erg pijn en jeuk geven. Om je littekens te verminderen hebben wij deze blog geschreven.

Allereerst is het belangrijk om te kijken hoe een litteken precies ontstaat. Een litteken is namelijk een beschadiging in lederhuid. Een beschadiging in de opperhuid hoeft niet altijd voor een litteken te zorgen. Diepe wonden moeten gerepareerd worden door de huid. Als de wond diep is, is het bindweefsel aangetast. Het bindweefsel bevat collageen en elastine. Om dit op te vangen moet de huid een ander weefsel produceren genaamd littekensweefsel. Het littekenweefsel vult het gat op . Het weefsel is vaak anders van kleur en kan de huid lelijk ontsieren.

Een litteken verdwijnt nooit helemaal, maar wel is het mogelijk om het litteken te verminderen. Het is daarom belangrijk om de huid bij het litteken optimaal te verzorgen. Een siliconengel houdt de huid soepel en voedt de wond. Als de wond goed gehydrateerd blijft is er minder kans op littekenvorming. Als de littekens al zichtbaar zijn op je huid dan is het handig om gebruikt te van andere litteken crèmes.

Kom je deze blog tegen en vecht je al jaren tegen het verminderen van littekens? Dan raden wij je aan om een afspraak te maken bij een dermatoloog. Een dermatoloog is gespecialiseerd in huidaandoeningen en kan dus ook littekens verminderen met bijvoorbeeld een laserbehandeling. Littekens zijn dus zeker goed te behandelen je kunt ze zeker verminderen, maar je kan ze nooit helemaal verwijderen.

https://medimast.nl/