CK Producties
Image default
Vakantie

De beste bezienswaardigheden in Catania, voor tijdens een vakantie in Italië

Catania is een oude haven aan de Middellandse Zee, op het eiland Sicilië. Het is een van de meest interessante plekken van het hele land, het is een van de architectonisch erg verfijnde plaatsen in Italië. Catania is een van de weinige plekken waar je een combinatie van zowel de Normandische als de barokke bouwstijl kunt bekijken.

Historische bezienswaardigheden

Er zijn veel fantastische historische bezienswaardigheden in het land, van kastelen tot kathedralen en andere plekken.

Basilica Cattedrale Sant’Agata

Dit is een zeer grote kathedraal in de stad Catania, gebouwd in de 11e eeuw door de zegevierende Normandische veroveraars van Sicilië. Het heeft een zeer groot grijs stenen ontwerp en is prachtig bewaard gebleven sindsdien. Het is ook een voorbeeld van een symbiose tussen Normandische en barokke bouwstijlen. De kathedraal is vele malen verwoest en herbouwd als gevolg van aardbevingen en uitbarstingen van de nabijgelegen Etna.

Ursino kasteel

In de 12e eeuw gebouwd door Emperor Fredrick II. Het Ursino kasteel is een van de meest indrukwekkende monumenten van deze regio. Met zijn grote stenen torens en dreigende muren is het een voorbeeld van de historische Italiaanse kastelen. Het Ursino kasteel is ook een mooie kans om een aantal leuke selfies te schieten. Tegenwoordig herbergt het kasteel artefacten en kunstwerken uit de omgeving.

De berg Etna

De Etna is, met een hoogte van 3.329 meter, de hoogste actieve vulkaan van Europa. Het is ook een van de grootste toeristische attracties van Catania, aangezien vele honderden tot duizenden internationale toeristen de stad bezoeken om de vulkaan te beklimmen.

Het beklimmen van de hoogste actieve vulkaan van Europa is zeker een van de meest unieke ervaringen die Catania je te bieden heeft.

Monastero dei Benedettini

De Monastero Dei Benedettini is een van de grootste overgebleven kloosters van de hele wereld, en een prachtig voorbeeld van de historische Italiaanse architectuur. Als je geïnteresseerd bent in de historische Italiaanse cultuur, dan zal dit een van de meest unieke bezienswaardigheden zijn die je ooit zult bezoeken. Het is een van de grootste kloosters van Europa en staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Autoverhuur en autorijden in Catania

Terwijl je onderweg bent en geniet van de natuurlijke en historische schoonheid van Catania, wil je waarschijnlijk een goede auto mee hebben om zo probleemloos van de ene naar de andere locatie te rijden. Vergelijk prijzen van huurauto’s online voordat u vertrekt. Er zijn veel autoverhuurmogelijkheden in de stad of op de luchthaven, https://www.autoitaly.nl/nl-luchthaven-catania-fontanarossa/. Gelukkig voor jou zijn er veel geweldige autoverhuurbedrijven in de stad, die qua prijs ook erg met elkaar concurreren. Op de luchthaven vind je de goedkoopste auto’s.

https://www.autoitaly.nl