CK Producties
Image default
Dienstverlening

Groepenkast uitbreiden

Bent u van plan te verbouwen of zomaar uw groepenkast uit te breiden? Wij vertellen u graag waar u allemaal op moet letten voordat u dit laat doen. Een elektricien kan de groepenkast voor u uitbreiden, maar u moet zelf vooraf bepalen hoeveel groepen u precies wilt.

Ouderdom van de groepenkast

Veel groepenkasten, vooral in oudere huizen hebben slechts 3 á 4 groepen in de groepenkast. Vroeger was dit meer dan genoeg, maar tegenwoordig hebben wij veel meer apparaten die we gebruiken en deze apparaten gebruiken ook veel meer stroom. Denk bijvoorbeeld aan een föhn, die verbruikt al snel 1900 Watt. Dan kan het zo zijn dat uw stoppen vaak doorslaan. Dit komt omdat er dan teveel apparaten tegelijkertijd gebruikt worden op dezelfde groep. Dan is het dus nodig om het aantal groepen in uw huis uit te breiden. Simpelweg, omdat uw groepenkast verouderd is.

Keukenapparaten

Bent u van plan een nieuwe keuken te nemen? Als u elektrisch gaat koken is het waarschijnlijk noodzakelijk uw groepenkast uit te breiden. Een elektrische kookplaat moet vaak zelfs op 2 groepen geplaatst wordt, een aparte kookgroep. Denk dus vooral aan uw keuken en grootverbruikers in uw keuken, bereken van daaruit het aantal groepen die u wilt hebben en geef dit door aan de elektricien.

De toekomst en andere grootverbruikers

Bent u in de toekomst nog meer dingen van plan zoals een elektrische auto waarvoor u een laadpunt wilt plaatsen of bijvoorbeeld zonnepanelen op uw dak? Dan zou u ook rekening moeten houden met het aantal groepen die u in uw groepenkast wilt. Wij geven altijd mee aan de toekomst te denken omdat u dan niet twee keer een elektricien in hoeft te schakelen, wanneer u weer de groepen uit wilt laten breiden. Laat het liever in één keer doen, dan zit u voorlopig goed.