CK Producties
Image default
Dienstverlening

Tips en tricks om te besparen op je energierekening

De energieprijzen in Nederland stijgen naar recordhoogte. Het is dan ook niet vreemd om na te denken over manieren waarop je kunt besparen op je energierekening. Zo kun je ervoor kiezen om van het gasverbruik over te stappen naar elektriciteit. Want ook al is de laatste tijd ook de prijs van elektriciteit gestegen, is het nog altijd een goedkopere energiebron dan gas. Als je bijvoorbeeld in de omgeving van Nijmegen woont kun je Elektriciens Nijmegen inschakelen om je te helpen met het installeren van een nieuwe groepenkast. Met meer groepen kun je meer elektrische apparaten aansluiten op je stroomnetwerk. Zo kun je bijvoorbeeld elektrisch gaan koken om van het gas af te stappen. 

Het reguleren van de thermostaat

Nu de zomermaanden weer bijna voorbij zijn kijken velen alweer met spanning richting de wintermaanden. Dit is namelijk het moment waarop je waarschijnlijk zult gaan moeten stoken om je woning te verwarmen. Met de hoge gasprijzen kunnen de kosten dan ook flink de pan uitschieten. Er zijn echter een aantal tips waardoor je zoveel mogelijk kunt besparen tijdens winter. Stook ten eerste niet wanneer dit niet nodig is. Wanneer je ‘s nachts slaapt en overdag van huis bent kun je het beste de thermostaat terug draaien naar een graad of 17/18. Wanneer je je warm hebt gekleed maar je het alsnog te koud vindt kun je vervolgens de temperatuur verhogen. 

Het nut van isolatie

Wanneer je in de wintermaanden te maken krijgt met zeer koude temperaturen is het van belang dat je woning goed geïsoleerd is. Goede isolatie zorgt er namelijk voor dat de warmte goed in je huis blijft. Wanneer je dus gaat stoken zorgt de juiste isolatie ervoor dat de warmte niet naar buiten ontsnapt. Wanneer je woning niet goed geïsoleerd is verlaat de warmte al snel de woning waardoor je langer en meer moet stoken. Goede isolatie kan je dan ook al enkele tientjes tot misschien wel honderden euro’s per jaar opbrengen. Voor plekken in huis waar het tocht (koude lucht die naar binnen stroomt) kun je simpelweg tochtstrips plakken. Deze houden de koude lucht buitenshuis.