CK Producties
Image default
Aanbiedingen

Voor- en nadelen van een vloerkleed

Een vloerkleed is helemaal van deze tijd. De vloerkleden leveren hun eigen bijdragen aan het interieur. Het interieur krijgt een warme uitstraling. Daarnaast zorgt het vloerkleed voor een warme en zachte ondergrond. De vloerkleden brengen niet alleen de nodige voordelen met zich mee, maar hebben natuurlijk ook een aantal nadelen. Voordat jij een vloerkleed gaat kopen, dien je rekening te houden met een aantal zaken. Wij vertellen jou graag meer over de Momo Rugs vloerkleden voor in jouw woning. 

Genieten

Het grootste voordeel van een vloerkleed is het comfort. Een vloerkleed is heerlijk zacht en voelt warm aan je voeten. In de wintermaanden hebben velen last van koude voeten. Een vloerkleed zorgt ervoor dat je kunt genieten van warme voeten in de winter. Daarnaast zorgt een vloerkleed in de woning voor meer gezelligheid. De saaie vloer in de woning wordt opgevrolijkt door een prachtig vloerkleed. De vloerkleden zijn verkrijgbaar in allerlei maten en designs. Voor iedereen interieur is een perfect vloerkleed te vinden. Ontdek jouw favoriete kleuren en prints. 

Schoonmaken

We maken onderscheid tussen twee soorten vloerkleden. We kennen een hoogpolig vloerkleed en een laagpolig vloerkleed. Bij hoogpolige vloerkleden wordt gebruik gemaakt van lange draden. Deze zijn vanzelfsprekend een stuk dikker dan de laagpolige vloerkleden. De hoogpolige vloerkleden voelen een stuk zachter en comfortabele aan. Het nadeel van dit vloerkleed is het schoonmaken. Het vloerkleed is lastig schoon te maken. Je kunt er met de stofzuiger doorheen, maar dit is vrij zwaar. Het schoonmaken van een vloerkleed is goed te doen, als je één keer weet hoe het werkt. Wij adviseren jou om met enige regelmaat het vloerkleed te stofzuigen. Indien er een vlek in het vloerkleed komt, moet je absoluut niet gaan wrijven. Pak een doekje en probeer de vlek weg te deppen. Achteraf kan je de vlek behandelen met een daarvoor bestemd schoonmaakmiddel. 

Looppaden 

De hoogpolige vloerkleden hebben redelijk hoge draden rechtop staan. Hoogstwaarschijnlijk leg jij het vloerkleed in de woonkamer. De tafel en andere meubelen worden op het vloerkleed geplaatst. Er ontstaat een afdruk in het vloerkleed van deze meubelen. Dit is in principe niet zo erg, want de meubelen blijven op dezelfde plek staan. Als jij het vloerkleed een langere tijd laat liggen, dan ontstaan er ook afdrukken van de looppaden. Je kunt exact zien waar veel overheen wordt gelopen. Door het vloerkleed een aantal keren te draaien, voorkom je dit wellicht. 

https://www.obbyo.nl/