Menu

Spaanse keuken

juni 2, 2016 - Computers / Internet / Searching

Je zou het niet denken, maar Spanje is best groot waardoor elke regio haar eigen producten en gerechten heeft. Toch zijn er een aantal producten dat de Spaanse keuken kenmerkt en zijn er een aantal Spaanse gerechten waar iedereen weleens van heeft gehoord. In dit artikel zal ik de smaakpapillen laten werken en de Spaanse keuken uitpluizen. Anders dan in Nederland, eten Spanjaarden heel uitgebreid. Ze eten namelijk over het algemeen tweemaal een voor- en hoofdgerecht. Bij de lunch en avondeten zit er altijd brood en soep bij. Het ontbijt is daaraan tegen heel verschillend: zoet, fruit of koffie. Een bekend kenmerk van de Spaanse keuken is olijfolie, zij zijn dan ook de grootste olijfolieproducten ter wereld. Daarnaast is Spanje ook de op twee na grootste wijnproducent van de wereld. Het bekende Sangria is een drankje met verschillende soorten fruit dat getrokken wordt in rode wijn en kaneel. Spanjaarden zijn ook gek op tapas. Dit zijn kleine hapjes die je met iemand kan delen, of het nou warm of koud is. Bekende tapas gerechten zijn bijvoorbeeld aioli boter, gazpacho en chorizo.

De twee bekende gerechten die iedereen wel kent zijn paella en churros. Paella is rijst dat gekookt wordt in een vlees of vis bouillon. Samen met de rijst worden er zeevruchten, stukjes kip, tomatenbasis, bonen, snijbonen en saffraan toegevoegd. Dit zijn de hoofdingrediënten van de paella, maar je kan nog veel meer toevoegen naar wens. Voor de mensen die regelmatig naar de kermis gaan, zijn de churros geen onbekend Spaanse zoetigheid. Churros is een langwerpige donut dat gebakken wordt in hete olie. Dit wordt vaak gegeten met chocoladesaus of kaneel. Wil je deze gerechten proeven in de hete zon, klaargemaakt door de authentieke bevolking? Boek dan een lastminute naar Spanje via lastminutespanje.nl en eet je buik rond met al deze Spaanse lekkernijen.

http://lastminutespanje.nl