CK Producties
Image default
Aanbiedingen

Verduisterende gordijnen houden je kamer koel

De zomermaanden kunnen heet en vochtig zijn en de opwarming van de aarde heeft in de loop der jaren geleid tot een aantal hittegolven met ondraaglijke temperaturen! De hittegolven dragen sterk bij tot verhoging van de kamertemperatuur en kunnen leiden tot meerdere gezondheidsproblemen, die uiteindelijk je comfort tenietdoen en je een heet en onrustig gevoel geven in je huis. Bovendien kan de sterke schittering van de zomerzon samen met de schadelijke UV stralen geleidelijk je meubels en meubilair beschadigen. Dit is waar verduisterende gordijnen een zegen kunnen zijn met hun unieke ontwerp dat de isolatie verbetert en de blootstelling aan licht met 90 procent kan verminderen terwijl ze de inrichting van de kamer aanvullen. De verduisterende gordijnen zijn gemaakt van dikke stoffen die met succes de kamer afschermen van de natuurlijke warmte. Hoewel het internet nu vol staat met moderne raambekleding, is investeren in gordijnen van goede kwaliteit nog steeds een favoriet bij de huiseigenaren!

Lichtdoorlatende of verduisterende gordijnen?

Het belangrijkste voordeel van het ophangen van lichtdoorlatende gordijnen is het tegenhouden van het harde daglicht dat door de open ramen schijnt, want slaapkamers hebben een koele omgeving nodig voor een rustige slaap. Omdat de gordijnen behendig de warmte van buitenaf verminderen, kun je ook bij zonnig weer van een behaaglijke sfeer genieten! De lichtdoorlatende of verduisterende gordijnen zijn uitstekend geschikt om de energie kosten te verlagen, want je bespaart uitgebreid op de torenhoge rekeningen van de airconditioning die maandelijks een gat in je portemonnee branden. Lichtdoorlatende gordijnen zijn een slimme investering en fungeren als redders in nood als het erom gaat je huis te redden van oververhitting tijdens hete klimaten.

Je kunt de raambekleding aanpassen en kiezen aan je behoeften en je binnenruimte voor een moderne look. Bij het kiezen van gordijnen om je kamer koel te houden moet je echter rekening houden met het feit dat verduisterende gordijnen veel doeltreffender zijn om de kamer koel te houden, omdat ze 100 procent ondoorzichtig zijn. Terwijl lichtdoorlatende gordijnen goed werken in het verminderen van de hoeveelheid licht, geluid en warmte in de kamer, zullen de verduisterende gordijnen een hogere mate van zonwering en privacy bieden, vanwege de pikzwarte duisternis. Bij lichtdoorlatende gordijnen laat het materiaal ruimte voor een kleine hoeveelheid licht dat door het raam naar binnen valt, terwijl verduisterende gordijnen door het materiaal zelf 100% zullen blokkeren.

Omdat verduisterende gordijnen 100 procent van het zonlicht en de ultraviolette straling afschermen, beschermt het ook de meubels tegen langdurige schade. Verduisterende gordijnen zijn ook samengesteld uit materialen als suède, polyester, zijde, en wol die allemaal uitstekend zijn in het isoleren van de gordijnen om opwarming van de kamer te voorkomen.

https://www.raamdecoratie.com