CK Producties
Image default
Computers / Internet / Searching

Dit zijn de regels bij de plaatsing van camerabeveiliging

De afgelopen jaren neemt het aantal woningen die voorzien zijn van een camerainstallatie toe. De camerabeveiliging kan dienen als afschrikmateriaal voor inbraken. De installatie blijkt resultaten te boeken: de laatste maanden zijn het aantal inbraken gedaald.

De camera beveiliging is in staat ieder dagdeel in beeld te brengen. Zonder te voldoen aan de regels rondom de plaatsing van camera’s kan dit de bewoner veel problemen en geld leveren. Het is daarom belangrijk op de hoogte te zijn van de regels en wetgeving van de beveiligingscamera’s.

Enkel gericht op eigen eigendom

Een camera kan een groot oppervlakte in beeld brengen. Echter zullen in die situatie ook anderen in hun doen en laten worden opgenomen. Het ongewenst filmen van anderen is strafbaar. Om diezelfde reden is het verboden de camera te richten op een openbare weg, een wandelpad of andere openbare terreinen.

De beveiliging aantonen

Verder is het essentieel om aan te geven dat de personen die uw terrein betreden worden opgenomen. Veel woningen plaatsen een bordje in de voortuin of plakken een sticker op het raam of de deur. Deze regel komt grotendeels voort uit de regel ‘ongewenst filmen is strafbaar’. Door de personen tijdig aan te geven dat een camera toezicht houdt op het terrein kan er geen sprake meer zijn van ongewenst filmen.

Bewijs voor de politie

Uiteraard is het mogelijk dat er alsnog ingebroken zou kunnen worden. Echter zal het onderzoek iets gemakkelijker verlopen indien er gebruik gemaakt kan worden van opgenomen beelden. Een persoon kan aan de hand van camerabeelden geïdentificeerd worden, waardoor de opsporing sneller en beter uitgevoerd kan worden.

http://groenewegen.nl

Gerelateerde artikelen

Bubbel voetbal: een keer wat anders

Een SEO-tekstschrijver inhuren

Waar moet men op letten tijdens het online solliciteren