CK Producties
Dienstverlening

Waar werkt een loodgieter Hengelo?

Een loodgieter Hengelo kan net als elk persoon freelance werken, maar in deze beroepsgroep zijn er meer freelancers dan in andere beroepsgroepen. Verder kan hij als medewerker worden ingehuurd door een loodgietersbedrijf of door een installatiebedrijf. Over het algemeen groeien loodgieters niet door naar andere functies, maar het is wel mogelijk voor hen om zich te specialiseren op andere vakgebieden.

Welke opleiding heeft een loodgieter Hengelo gevolgd?

Aangezien het belangrijk is dat een loodgieter Hengelo zijn werk vakkundig uitvoert, dient een loodgieter een opleiding de volgen. De opleiding die men dient te doen voor loodgieterswerk is een studie in de installatietechniek. Bij dit soort opleidingen wordt de focus gelegd op de praktijk, omdat dit uiteraard zeer belangrijk is. Tijdens de opleiding werkt de student vier dagen per week in de praktijk en er wordt één dag per week op school besteedt aan het behandelen van de theorie. Er worden verscheidene takken loodgieterswerk behandeld, waardoor een loodgieter op vele gebieden inzetbaar is.

Aan welke competenties moet de loodgieter Hengelo voldoen?

Loodgieters dienen uiteraard te werken volgens een aantal veiligheidsregels en voorschriften en hiervan moeten zij dan ook op de hoogte zijn. Ook dient de loodgieter kennis te hebben van andere vormen van installatiewerk en hij dient dit ook toe te kunnen passen in de praktijk. Het komt namelijk regelmatig voor dat de persoon ook andere installatiewerkzaamheden moet uitvoeren die horen bij het loodgieterswerk.

Werkzaamheden van een loodgieter Hengelo

De werkzaamheden van een loodgieter kunnen zeer divers zijn en tegenwoordig hebben veel bedrijven dan ook een aparte loodgieter voor elke tak loodgieterswerk.  Zo kan het werk bestaan uit het repareren van verstopte of kapotte afvoeren, een verstopte afvoer ontstoppen of een nieuwe afvoer aanleggen, sanitair repareren of vervangen of als je een geheel nieuwe badkamer wilt aanleggen. De loodgieter Hengelo is dus voor meerder klussen in te zetten.