CK Producties
Image default
Architectuur

Koop een MCZ pelletkachel voor de beste warmte in huis

Als u een MCZ pelletkachel aanschaft voor in uw woning of kantoorruimte, dan verzekert u daarmee van heerlijke warmte op een zuinige en milieuvriendelijke manier. U kunt een pelletkachel in vrijwel ieder huis of pand plaatsen. Het enige wat u nodig hebt is een goed werkende schoorsteen. Laat de schoorsteen controleren door een schoorsteenveger of dakdekker voordat u een MZC pelletkachel koopt. Deze moet namelijk geschikt zijn om hout te stoken, Daarvoor moet soms een speciale buis in de schoorsteen worden geplaatst om brand te voorkomen. Een schoorsteenbrand is naast een keukenbrand één van de meest voorkomende oorzaken van woningbrand. Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen.

Zo gebruikt u uw pelletkachel veilig en verantwoord

In een MCZ pelletkachel stookt u, zoals de naam van de kachel al aangeeft, uitsluitend pellets. Pellets zijn kleine ‘houtkorrels’ gemaakt van samengeperst zaagsel. Deze korrels zijn gemaakt van zachthout of van hardhout. U koopt ze online of bij een houthandelaar of tuincentrum. De pellets doet u in het reservoir waarna u de kachel kunt inschakelen. Moderne pelletkachels kunt u programmeren, zodat ze gedurende een vooraf aangegeven aantal uren branden en daarna automatisch uitschakelen. U hoeft uw MCZ pelletkachel niet voortdurend in de gaten te houden zoals dat bij een gewone houtkachel wel nodig is. Als u ervoor zorgt dat er voldoende pellets in het reservoir zitten zal de kachel zonder problemen blijven branden en heerlijke warmte afgeven.

Koop uw pelletkachel bij een erkende leverancier

Een MCZ pelletkachel koopt u natuurlijk bij een erkende leverancier, die de kachel ook kan plaatsen in uw woning. Een betrouwbare leverancier is bijvoorbeeld Ambianza in Meerkerk. Zij leveren MCZ pelletkachels in verschillende uitvoeringen. Ook de pellets kunt u bij dit bedrijf bestellen en u kunt altijd contact opnemen als u advies nodig heeft over het aanschaffen of gebruiken van een MCZ pelletkachels.

https://www.ambianza.nl/