CK Producties
Image default
Toerisme

Ontdek de mooiste plekjes in de Ardennen

bewegwijzerde wandelroutes ardennen

Vandaag ontmoette ik een natuurfotograaf die Arden als zijn broekzak kent. Hij is vader van twee kinderen en een echte buitenactivist. Hij vertelt ons zijn beste ideeën, ze zullen de interesse wekken van natuurliefhebbers, families en fotografen.

Op een dag, bedankt voor je tijd voor mij. Kun je jezelf in een paar woorden voorstellen?

“Allereerst ben ik een Ardennen die gepassioneerd is door mijn streek en natuur. Ik heb in binnen- en buitenland gewerkt, maar ik werk het liefst met natuurlijke mensen met een grote N. Ik probeer de natuur keer op keer vast te leggen in mijn foto’s. Wek mijn emoties op. “

Ik ben voornamelijk een Ardennen die een passie heeft voor mijn streek en natuur.

Laten we praten over 5. Wat is voor jou als eerste de meest unieke plek in de Ardennen?

Plateau van Fagnaz. Ik geef toe dat ik een zwak heb voor moerassen, en moerassen komen meestal voor in koudere klimaten. Als iedereen wegblijft van hoge scores, dan ga ik daarheen. Ik voel me goed bij de koude vingertoppen, de bijtende wind en het minimalistische, met vorst bedekte landschap. Dit is een uniek landschap in Europa, en ja, in deze categorie kunnen piano’s met een hoge score niet worden verslagen.

Laten we blijven genieten van het mooiste uitzicht over de Ardennen, je buik verbranden op de top van de schoonheid en je laten ademen …

Het lijdt geen twijfel dat het de zetel is van Nadrin’s “Le Hérou”. U kunt het landschap van Ult en zijn omgeving in 360 graden bewonderen. Ik maak graag foto’s van bovenaf en ik geef toe dat de weg naar de top van de berg prachtig is. Bovendien is het meer van Nice Lamont niet ver weg. Wie van rust en kalmte houdt, kan rond het meer kuieren. Voor wie in de omgeving graag gewone vogels en roofvogels wil spotten is het een aanrader om 14 kilometer te lopen. In de zomer kun je kanoën op het meer: ​​het is leuk, plezierig en verfrissend. “

Wat heb je nodig over het landschap om elders met mij te communiceren?

“Ik wil je vertellen over het meer van Les Epioux in Herbeumont. Als je tientallen kilometers oversteekt, waan je je in Scandinavië. Dit is ongebruikelijk, maar we staan ​​aan de rand van een grote schoonheid. Als je wilt. Om verder te gaan, gaat u naar Chiny. U kunt op een vlakke bodem varen. “Passeur” (de naam van de persoon die de boot bestuurt) zal u begeleiden en u de legendes van het gebied vertellen. Ik verzeker u dat u langzamer gaat varen! “

Wie zei Arden zei Gu. Welke vallei moet je absoluut gezien hebben in de Ardennen?

“Ik hou van Les Valley bij Redu om twee redenen. Ten eerste kun je gewoonwandelen in de uitgestrekte beboste vlaktes. Daarnaast is de flora erg rijk. Ten tweede is het dorp Redu vlakbij. Het dorp staat vol met boeken. De tijd lijkt stil te staan. Ik vind het geweldig! »

Aan het einde van het interview denk ik dat Martin nog steeds wil praten. Hij heeft nog steeds hartproblemen …

Nu heb ik het niet eens over mijn eigen gebied: de oude vallei van de rivier de Aina en zijn toeristentreinen en windmolens, waarvan sommige zijn hervat. Bovendien bereikt u na enkele kilometers Houffalize en La Roche-en-Ardenne. Met Ardennen verveelt u zich nooit … ».

En jij dan Wat is je favoriete plaats? Kom je 10 keer, 100 keer met dezelfde bewondering en enthousiasme, zonder je te vervelen?

https://www.dergatsjev.be/2020/08/wandeling-ardennen-wandelroutes-mooiste.html