CK Producties
Toerisme

Reisverzekering voor de student in het buitenland – Alles van A-Z

Een semester of zelfs een jaar in het buitenland studeren is een opwindende ervaring die voor altijd bij je blijft. Terwijl je je tijd op afstand plant, kun je gemakkelijk verzeild raken in alle avonturen die je zult hebben, de nieuwe dingen die je zult leren en natuurlijk de nieuwe klasgenoten die je zult ontmoeten, maar wanneer je ergens naar het buitenland gaat, is het gewoon net zo belangrijk om voorbereid te zijn op plannen om fout te gaan.

Een uitgebreide reisverzekeringspolis brengt gemoedsrust naar u en uw gezin, omdat u weet dat u en uw persoonlijke bezittingen worden beschermd als er iets gebeurt.

Toegegeven, het wordt niet het meest opwindende onderdeel van het plannen van je semester in het buitenland, maar het is een van de belangrijkste. Veel universiteiten eisen zelfs dat studenten een reisverzekering afsluiten, omdat ze weten hoe belangrijk het is. Lees verder om alles te weten te komen over de reisverzekering voor studenten in het buitenland.

Wanneer is een geschikt moment om de reisverzekering aan te schaffen?

Zelfs als uw reis een aantal weken niet van start gaat, is het van cruciaal belang dat u uw reisverzekeringspolis aanschaft zodra u geld voor uw reis heeft uitgegeven – met name eventuele vooruitbetaalde kosten, zoals reis- en verblijfskosten, die vrij hoog zijn. Door dit te doen, als er iets gebeurt, zoals als u ziek wordt en uw plaatsing moet annuleren, kunt u oninbare kosten terugvorderen.

Welke reisverzekering vorm kan ik het beste kiezen?

Er zijn meestal 3 soorten reisverzekeringen die geschikt zijn voor iemand die in het buitenland studeert; welke je kiest, zal grotendeels gebaseerd zijn op de duur van je reis en reisvereisten.

Enkele reis: dit is meestal een reis van maximaal 87 dagen. Niet alle reisregels voor één reis bieden volledige dekking voor reizen naar verschillende landen en mogelijk moet u extra annulering of kortingsbijdrage aanschaffen voor deze ‘extra reizen’. Zoals altijd is elke verzekeraar anders. Neem bij twijfel contact op met de klantenservice of raadpleeg de beleidsformulering.

Jaarlijkse meervoudige reis: dit plan omvat meerdere reizen gedurende 12 maanden, met een maximale duur van 45 dagen per reis. Dus als je voor een korte tijd in het buitenland studeert en het hele jaar door op vakantie bent, kan dit goedkoper zijn dan verschillende afzonderlijke reisvoorwaarden.

Backpacker: dit biedt een doorlopende dekking tot 2 jaar en is over het algemeen het belangrijkste type beleid om studenten te dekken voor een lange duur. Het dekt ook studenten voor 1 reis naar huis (van maximaal 14 dagen) wat geweldig is als je tijdens je studie even wilt terugkomen voor een korte pauze. Het zal je ook dekken als je tijdens je studie in het buitenland andere reizen wilt maken, op voorwaarde dat ze zich binnen het door jou gekozen geografische dekkingsgebied bevinden.

 

De kosten van een studenten reisverzekering

Het is belangrijk op te merken dat de prijs van een reisverzekering in schraal contrast staat in vergelijking met de kosten van een ziekenhuisrekening, mocht u in het buitenland medische hulp nodig hebben, die in tienduizenden euro’s kan oplopen.

De prijs van een reisverzekering varieert van bedrijf tot bedrijf en het is beslist een goed idee om rond te shoppen. Koop bij aankoop van een reisverzekering echter niet alleen op basis van prijs. Helaas bieden de goedkoopste polissen meestal de meest basale dekking, dus je moet er echt voor zorgen dat het soort reisverzekering dat je koopt eigenlijk alles omvat wat je nodig hebt – zoals de kosten van je reis als je moet annuleren, sporten die je misschien bent deel te nemen, en andere individuele zorgen.

Wat moet de reisverzekering allemaal dekken?

Een snelle zoekopdracht op Google en u zult worden geconfronteerd met tal van verschillende verzekeringsopties. Om u te helpen te weten waar u naar moet zoeken en om ervoor te zorgen dat u waar voor uw geld krijgt, volgen hier enkele van de basissituaties waarin u zeker wilt weten dat uw beleid dit omvat.

Medische Noodsituaties: als u tijdens het studeren in het buitenland ziek wordt of betrokken raakt bij een ongeval, dekt uw reisverzekering de financiële kosten die samenhangen met medische zorg, inclusief repatriëring (om u thuis te brengen). Onderschat niet hoe duur de rekeningen van het overzeese ziekenhuis zijn; een nacht in een ziekenhuis, medische scans en operaties kunnen gemakkelijk oplopen tot tienduizenden dollars!

Annulering en inperking van de reis: als er iets gebeurt waardoor u uw reis annuleert of eerder thuiskomt, zoals u of wanneer een familielid ziek wordt, kunt u alle vooruitbetaalde kosten, zoals universiteitskosten, reizen of accommodatie terugvorderen. Zorg ervoor dat de annuleringsdekkingslimiet overeenkomt met de totale kosten die u voor uw overzeese plaatsing betaalt.

Persoonlijke bezittingen: ongelukken gebeuren, dingen worden verloren en gestolen – waarschijnlijk meer als je op onbekende plaatsen bent. Als dat het geval is, kan uw reisverzekering helpen bij het vervangen van uw mobiel, laptop, tablet of paspoort.

24 uur per dag noodhulp: de meeste polissen krijgen toegang tot een noodhulplijn die 24 uur per dag bereikbaar is. Dit betekent dat wat er ook gebeurt, u iemand bij de hand hebt om te helpen.

Sport Activiteiten: Neem de tijd af van je studie en doe mee aan een aantal buitenschoolse activiteiten, veilig. De meeste reisverzekeringspolissen omvatten standaard dekking voor een reeks sporten. Als u echter van plan bent deel te nemen aan meer avontuurlijke sporten, zoals wintersport, zult u waarschijnlijk uw sportafdekking moeten aanvullen.

Wat wordt er niet gedekt met de studenten reisverzekering?

Weten wat uw beleid niet omvat, is net zo belangrijk, dus het is de moeite waard de tijd te nemen om de beleidsformulering te lezen, voor en na uw aankoop. Hier is een idee van enkele veel voorkomende uitsluitingen.

Bestaande medische aandoeningen: als u een medische aandoening heeft, moet u dit melden! Als u dit nalaat, kan uw volledige reisverzekering ongeldig worden. Verzekeraars denken graag dat u openhartig en eerlijk met hen bent geweest en het zal u misschien verbazen dat algemene voorwaarden zoals allergieën zonder meerprijs aan uw polis kunnen worden toegevoegd.

Alcohol- en opiaten: het studentenleven is synoniem aan feesten en sociale contacten met nieuwe vrienden, maar u moet zich ervan bewust zijn dat incidenten die plaatsvinden onder invloed van opiaten of alcohol niet worden gedekt. Dat wil niet zeggen dat je niet kunt genieten van het studentenleven dat je nieuwe huis te bieden heeft, maar als je bedwelmd bent, is dat een grote no-no, vooral in de ogen van je verzekeringsmaatschappij, omdat het vaker wel dan niet resulteert in “zelfblootstelling” tot onnodig gevaar. “

Vaak is het nadat u aan het bittere einde van een ongeluk in het buitenland bent geweest dat u de echte waarde ziet van het hebben van een reisverzekeringspolis. Wacht niet tot dit gebeurt – in het beste geval zou het een loutere overlast kunnen zijn en in het slechtste geval zou je in echte financiële problemen kunnen verkeren, gestrand in het buitenland en niet in staat zijn om naar huis te gaan. Een reisverzekering biedt een financieel vangnet, zodat als er dingen fout gaan, je niet alleen bent.

https://vergelijk-gratis.nl/verzekeringen/