Menu

Glad stukadoor werk

juni 17, 2019 - Verbouwen
Glad stukadoor werk

Binnen je huis en woningen zie je intact vaak glad stucwerk of muren bij plafonds dat wegens een stukadoor wordt aangebracht. Dit gladde wanden wordt meestal geschilderd inclusief muurverf of behangen. Op hele oude hobbelig wanden inclusief putten erin moet inderdaad twee lagen stucwerk worden aangebracht van twee centimeter dik nochtans veelal zijn een of twee lagen voldoende voor een smaakvol glad resultaat.

 

Spuitwerk een goedkope stukadoor werk

Je hebt de keuze tussen spuitwerk of hand stucwerk. De voordelen van spuitwerk zijn dat het goedkope stukadoor werk mag zijn maar waarlijk is hierbij een dunnere laagdikte tegoed. Deze vermag makkelijker beschadigen hierbij moet bij het uitspuiten alles afgeplakt worden om daarvoor te beschermen. Je kunt spuitwerk selecteren te fijne of grove structuren.

 

Spackspuitwerk

Spuitwerk wordt ook wel spackspuitwerk of kortweg spack genoemd. Dit spack werk bezit een van het laagste kosten voor een offerte stucwerk en is makkelijker en snel aan te brengen met een spuitmachine en wordt soms ook wel bij nieuwbouw gebruikt. Binnen bestaande woningen wordt het minder gekozen vermits de kwaliteit wat minder is vanwege de dunne laag beschermd en afgeplakt hierbij wordt.

 

Schuurwerk/Sierpleister

Er zijn verschillende soorten sierpleister en schuurwerk. Veelal spreekt men van schuurwerk en dan specifiek over verfijnd schuurwerk en korrelig schuurwerk.

Sierpleister soorten

Dit valt tussen de sierpleisters:

Grof schuurwerk

  • Spachtelputz fijn •         Spachtelputz korrelig •Granol (meer van vroeger)
  • Rustiek²

Leemstuc

Leemstuc is ene duurzame natuurlijke wandafwerking dat best kostbaar is. Leem werkt vochtregulerend daarbovenop is dampdoorlatend, waardoor het in een gezonde soort stucwerk bestaat die voorts warmte accumulerend is. De woning voelt daardoor fijner daarnaast kan het mede toegepast worden op de vloer. Leem stucwerk draagt gewichtigheid tot de demping van geluiden van buitenaf.

 

Tadelakt

Tadelakt zijn verfraaide traditioneel Marokkaans type stucwerk. Je ziet het tadelakt stucwerk weleens binnenshuis bij badkamers daarbovenop ook zowaar binnen leefruimtes. Het tadelakt zijn waterafstotende, stootvast plus bezit bijzondere natuurlijke eigenschappen. Je kiest daarom voor tadelakt voor een authentieke luxere warme uitstraling.

Microbeton

Microbeton plus microcement afwerkingen op vloer, wand en aanrechtblad zijn smaakvol en ijzersterk zowaar redelijk kostenverhogend, het ligt vanaf boven de honderd euro per vierkante meter.

Je ziet weleens Microbeton veel bij badkamers of op het aanrechtblad. Het is best keihard en waterafstotend en is kleurecht waardoor er vaak geen onderhoud aan nodig is.

 

Microcement

Microcement is minder sterk dan het microbeton nochtans nog steeds is het een van den sterkste afwerkingen op vloer en wanden.

Verschil van microcement en microbeton

Microcement zijn iets goedkoper dan microbeton en het is voorts iets minder sterk. Je kunt microcement niet buitens huis op een uitbouw toepassen. Aanrechtblad zullen wij eerder aanraden in het microbeton dan microcement. Vandaar overleg goed vooraf met je stukadoor.

Beton Ciré

Beton Ciré is stucwerk omsingeld cement laag kan mooi afwerking zijn, het is wel een luxe afwerking en kan behoorlijk duur zijn, tarieven liggen ongeveer in de honderd euro per m2. Ook als microbeton kan het overal toegepast worden bijvoorbeeld keukenaanrecht douche kan het toegepast worden.

Beton Ciré zie je ook wel eens bij andere leefruimtes. Hierbij is het waterafstotende, stootvast plus het heeft geen onderhoud nodig.
vergeet niet vooraf een stukadoor offerte van mijnstucexpert aan te vragen.

http://mijnstucexpert.nl