CK Producties
Image default
Huishoudelijk

Wanneer moet je cv ketels vervangen?

De cv ketel is één van de belangrijkste onderdelen in je woning als het gaat om verwarming. De cv ketel zorgt ervoor dat er warm water door je huis stroomt, maar een cv ketel heeft ook een bepaalde levensduur en moet dus op een gegeven moment vervangen worden. In dit artikel vertellen we je wanneer je cv ketel vervangen moet worden.

Wanneer cv ketel vervangen?

Om te bepalen wanneer je cv ketels vervangen moet worden is het belangrijk om de levensduur van een cv ketel in acht te nemen. De gemiddelde cv ketel heeft een levensduur van ongeveer 15 tot 20 jaar. Wanneer je cv ketel dus ouder is dan 15 tot 20 jaar, dan zal er op termijn vervanging nodig zijn. Maar let wel op: Cv ketels verschillen in levensduur per merk. Het is dus verstandig om bij de aanschaf van een cv ketel te informeren naar de levensduur van het desbetreffende model.

Ook kan het voorkomen dat bepaalde onderdelen van de cv ketel vervangen moeten worden, zoals bijvoorbeeld de warmtewisselaar. Wanneer je dit onderdeel vervangt kan de cv ketel nog even mee. De cv ketel vervangen heeft in de meeste gevallen geen dringend karakter, maar een cv ketel die al 15 tot 20 jaar oud is, zal op termijn wel vervangen moet worden.

Energiezuinige cv ketels

Zoals je weet is het energieverbruik van cv ketels in de loop der jaren sterk verminderd. Wanneer je cv ketel dus al wat ouder is, dan zal deze flink meer energie verbruiken dan een nieuwe cv ketel. Dit is ook één van de redenen waarom het verstandig kan zijn om een cv ketel te vervangen.

Vergeet ook niet dat een cv ketel onderhoud nodig heeft. Door je cv ketel regelmatig te laten controleren en reinigen, kan vervuiling voorkomen worden en zal de cv ketel langer meegaan. Heb je het idee dat de cv ketel storingen of andere problemen veroorzaakt? Schakel dan direct een expert in.