CK Producties
Image default
Mode en Kleding

Zo kies jij de juiste bh maat

Zo kies jij de juiste bh maat

Ondanks het feit dat de meeste vrouwen zich er ontzettend goed van bewust zijn, zien we nog steeds dat er veel dames zijn die niet de juiste bh maat dragen. Waarom, dat is vaak een groot raadsel. Je gaat immers toch ook niet de hele dag met te kleine schoenen lopen? Waarom dan wel met een te kleine of te grote bh? Het kiezen van de juiste bh maat is namelijk een stuk eenvoudiger dan je aanvankelijk zult denken. Toch is het bij veel vrouwen niet eens direct een kwestie van onwetendheid, maar meer het feit dat ze geen zin hebben een andere bh aan te schaffen. Doordat ze simpelweg nog enkele bh’s in de kast hebben liggen, vinden ze het zonde om al een nieuwe te halen. Toch is het kiezen van goede bh ontzettend belangrijk. Om je te helpen, hebben we een aantal tips voor je, zodat jij de juiste maat bh kunt kiezen.

Zelf meten

Je kunt ervoor kiezen je eigen bh maat op te meten. Dit kun je eenvoudig zelf doen met een meetlint. Je meet eerst de omtrek vanaf de onderkant van je borsten. Het getal wat hieruit komt, dat noteer of onthoud je. Ditzelfde doe je vervolgens nogmaals alleen dan ter hoogte van de tepels. Ook dit getal is belangrijk te onthouden. Met deze beide getallen kun je vervolgen online in verschillende tabellen exact zien welke maat hierbij hoort. Echter wel met de kanttekening, dat het per merken of soort enigsinds kan afwijken. Wanneer je schoenen gaat passen, dan zit de ene maat 39 ook andere dan die van een ander merk. Ben je op zoek naar een sport bh met bijpassende sportlegging zwart, dan zal er een andere maatvoering gelden, dan wanneer je een ‘normale’ bh zoekt. Kortom, de maat zegt dus niet altijd alles. 

Laten opmeten

Vooral wanneer je een keer een andere bh wil of deze simpelweg nodig hebt, kan het verstandig zijn naar een fysieke winkel toe te gaan. Als we kijken naar bijvoorbeeld een zwangerschaps bh, dan is dit niet een bh die je ieder jaar koopt. Het kan dan verstandig zijn om naar een lingeriezaak te gaan en je te laten adviseren wat nu het beste bij je past. Zo weet je zeker dat je namelijk beschikt over de juiste bh, zodat je geniet van optimaal draagcomfort. Hetzelfde geldt voor de aanschaf van een eerste sport bh. Ook een sport bh schaffen we niet dagelijks aan en dient te voldoen aan verschillende eisen voor een goede ondersteuning. Door het enorme aanbod, kan de keuze een hele uitdaging zijn. Zo zijn er allerlei verschillende varianten zoals een normale sport bh, maar ook een sport bh high support voor de intensievere sporten.