CK Producties
Image default
Hobby en vrije tijd

Werken weerhuisjes echt?

Ze zijn zo leuk, die houten huisjes met een klein thermometertje en twee poppetjes die bij het huisje staan. Eentje met een paraplu, dat is meestal het mannetje. En aan de andere kant staat een vrouwtje zonder paraplu. Zonder heel veel te zeggen of uitleg, weet iedereen wat beide figuurtjes betekenen. Zodra het mannetje met de plu naar voren komt, gaat het regenen. Komt het vrouwtje naar voren? Dan blijft het droog.

Maar werken die weerhuisjes nou eigenlijk echt? Kunnen ze echt het weer voorspellen? Nou nee niet helemaal hoor. Het weerhuisje doet de voorspelling met behulp van de luchtvochtigheid. Als het vochtig wordt is het huisje zo ingesteld dat het mannetje naar voren draait. Wordt er een droge lucht geconstateerd? Dan gaat het vrouwtje naar voren.

Als je nou het weerhuisje thuis op de schouw zet. Of als je een weerhuisje in combinatie met een koekoeksklok koopt en aan de muur hangt, dan kan het weerhuisje eigenlijk nooit de juiste voorspelling doen. Want hij voorspelt eigenlijk wat er binnen gaat gebeuren. Heb jij de kachel aan? Dan heerst er een droge lucht in je woning. En dus zal het weerhuisje zeggen dat het droog blijft.

De huisjes zijn heel decoratief gemaakt en ook niet zo zeer geschikt om buiten te hangen. Je moet ze eigenlijk meer voor de fun kopen en de voorspellingen aan de mensen van het weerbericht over laten. Toch zijn dit hele leuke cadeau artikelen om mensen te geven. Vooral het weerhuisje met koekoeksklok is populair. Bij Presentsathome.nl verkopen ze deze leuke klokjes. Ook verkopen ze nog andere leuke dingen zoals thermoskannen en opbergmanden. Als je wat spullen combineert bij je aankoop, profiteer je ook nog eens van een gratis verzending naar jouw adres. Begin je al nieuwsgierig te worden? Bezoek dan gauw eens de zojuist genoemde site voor de leukste weerhuisjes en cadeau artikelen.