CK Producties
Image default
Hobby en vrije tijd

Trends onder jongeren

De wereld verandert snel en onder iedere generatie zijn er altijd verschillende trends gaande. Zeker onder jongeren veranderen deze trends snel en het is dan ook zaak voor volwassenen om dit ook bij te houden. In deze blog lees je meer over de populairste trends onder jongeren.

Social media

Een trend die ondertussen al jaren gaande is en zelfs door is gedrongen tot de andere generaties is social media. Met name jongeren kunnen er niet vanaf blijven en spenderen dagelijks uren op social media. Door middel van social media voelen ze zich aan elkaar verbonden en dit is iets dat jongeren erg belangrijk vinden. Het laatste jaar is met name de social media app TikTok flink gegroeid en hier maken dan ook veel jongeren gebruik van.

Duurzaamheid

Een trend die weinig volwassenen onder jongeren verwacht hadden gaat over duurzaamheid. Ook jongeren zijn tegenwoordig vaker bezig met het welzijn van het klimaat en willen daarom een steentje bijdragen.

Gezonde levensstijl

Een trend waar veel volwassenen blij mee zijn is die van gezonder leven. Jongeren zijn steeds gemotiveerder om te gaan sporten en te letten op hun voeding en dit zien de ouders ook. Steeds meer jongeren zijn erg fit en zijn dagelijks ook echt bezig met het op peil houden van hun conditie en fysieke gesteldheid.

Relaxen

Jongeren vinden het tevens belangrijk om te relaxen buiten het harde werk. Hoe ze dit doen, hangt van het type persoon af. Sommige jongeren gaan graag naar de bioscoop of thuis op de bank hangen, anderen gaan liever de kroeg in of gaan aan de waterpijp. Er is dus niet één specifieke activiteit die jongeren uitvoeren om te relaxen, dit doen ze ieder op hun eigen manier.