CK Producties
Image default
Aanbiedingen

Zo repareer jij een kapotte stofzuiger

Bijna alle huishoudens hebben wel een stofzuiger. De apparaten worden vaak veel gebruikt, waardoor het na een tijdje nog wel eens wil voorkomen dat de stofzuiger minder goed werkt. In dat geval kun je vaak je stofzuiger simpel repareren. In deze blog vertellen wij je over de meest voorkomende defecten en hoe je ze vaak simpel zelf kan oplossen.

Een oververhitte motor

Merk jij dat er een brandgeur hangt zodra jij aan het stofzuigen bent? Dan moet je direct de stofzuiger uitzetten, de stekker uit het stopcontact halen en de stofzuiger met rust laten. Waarschijnlijk is de motor oververhit en moet deze eerst afkoelen. Komt de brandlucht uit de stofzuiger? Dan heb je waarschijnlijk een oververhitte motor. Laat het apparaat goed afkoelen voor je weer gebruik maakt van de stofzuiger. Komt het probleem regelmatig voor? Dan kan het zijn dat er iets mis is met de elektra.

De zuigkracht neemt af

Een van de vaaks voorkomende problemen is dat de zuigkracht van de stofzuiger afneemt of zelfs volledig weg valt. In dit geval is er vaak last van een blokkade. Als je de blokkade wilt verwijderen, is het belangrijk om eerst de stekker uit het stopcontact te halen. Vaak zit de blokkade in de buis van de stofzuiger. Als je de blokkade hebt verwijderd kun je proberen of de stofzuiger weer normaal zuigt. Een andere reden dat jouw stofzuiger niet meer goed zuigt is dat de filters vies zijn. In dat geval kun je gemakkelijk nieuwe filters bestellen op Fixpart.nl. 

De stofzuiger wil niet aan

De allereerste check die je moet uitvoeren, is kijken of de stekker goed in het stopcontact zit. Is dat het geval, dan kun je verder kijken. Vervolgens kun je controleren of de stofzuigerzak niet vol zit en of alle aanwezige filters correct zijn aangesloten.

Doet de stofzuiger het nog steeds niet? Dan kun je stuk voor stuk alle onderdelen langslopen. Vaak is een beschadigd snoer de dader van jouw kapotte stofzuiger. De meeste stofzuiger onderdelen kun je gelukkig gemakkelijk zelf online bestellen en monteren.