CK Producties
Image default
Aanbiedingen

De beste schildertips

De meeste mensen vinden het heerlijk om eens in de zoveel tijd een beetje te klussen. Zo kun je gemakkelijk zelf je woonkamer een nieuw uiterlijk geven door wat muren te verven of wat andere dingen aanpassen in je in- of exterieur. Bovendien is verven erg gemakkelijk en kan iedereen die een kwast vast kan houden en wat verf in de buurt heeft hiermee aan de slag. Je kunt er al je creativiteit in kwijt en je eigen creatie is vaak iets om trots op te zijn. Je kunt bijvoorbeeld muurverf buiten op de muren aanbrengen om het ook buiten wat vrolijker te maken. Je kunt ook gewoon een schilderij verven of bijvoorbeeld een houten stoel. Het eindresultaat is altijd even afwachten, maar vaak zit dat wel goed. Soms is de verflaag te dun. In dat geval kan je beter een tweede laagje er dun overheen smeren. Er zijn een aantal tips die je toe kunt passen om nog beter en mooier te kunnen verven. 

 

De eerste tip is om na het verven je kwast weer goed schoon te maken. Veel mensen doen dit niet, maar dit zorgt ervoor dat de verf hard wordt en aan gaat koeken. De kans is groot dat je de kwast dan geen tweede keer meer kan gebruiken, wat natuurlijk zonde is. Maak dus de kwast gelijk na het verven schoon, dan is de verf nog vloeibaar en krijg je het makkelijker uit de kwast. 

 

Bovendien is het belangrijk dat je de juiste verf gebruikt voor het oppervlak dat je gaat verven. Wanneer je buiten gaat verven is het belangrijk om buitenbeits te gebruiken, maar wanneer je houten meubels verft heb je weer hele andere verf nodig. Tot slot is het belangrijk om de verf goed te laten drogen. Soms heeft verf wel drie dagen nodig om goed op te drogen. Wees dus niet te ongeduldig.