CK Producties
Zakelijke dienstverlening

Outplacement en loopbaanadvies

Mensen die een goed inkomen en sociale status op het spel zetten? Een loopbaanswitch lijkt voor velen een brug te ver en beginnen er niet aan. De gevolgen, ontberingen en  financiële consequenties zijn vaak te verregaand. En toch kriebelt het bij sommige mensen zoveel, dat zij een outplacement- of loopbaanadviseur inschakelen om hun droombaan te vinden.

Een outplacementbureau kan helpen

Een outplacementbureau kan je helpen met het in kaart brengen van je kwaliteiten zodat je een goed beeld krijgt van dat wat nodig is om de transfer te maken naar een ander vakgebied. Welke competenties heb je en hoe kun je deze inzetten voor je nieuwe baan. En minstens zo belangrijk; wat is er voor nodig om ook daadwerkelijk in aanmerking te komen voor die nieuwe baan. Moet je bijvoorbeeld een opleiding volgen of volstaat een aanpassing van je cv en motivatie? En is het realistisch, wat zijn je kansen en hoe lang gaat het duren voordat je die nieuwe baan gevonden hebt?


Outplacement- of loopbaanadvies is niet leeftijd gebonden

Bij loopbaanbegeleiding- of advies wordt dus onderzocht wie je bent, wat je wilt en waarom je dat wilt. Ook eventuele andere mogelijkheden worden onderzocht. Middels loopbaanadvies of outplacement krijg je antwoord op deze vragen. De meeste intensieve vorm is een persoonlijk loopbaan- of outplacementtraject waarbij je wekelijks contact hebt met een coach, ook wel loopbaanadviseur, outplacementadviseur, re-integratiecoach of loopbaanbegeleider genoemd. Dit zijn veelal ervaren en deskundige loopbaanprofessionals die gewend zijn lastige vragen te beantwoorden. Maar dat niet alleen. Ook weten zij kritische vragen te stellen en word je getriggerd om na te denken over drijfveren, sturingsmechanismen en persoonlijke doelen in je leven en je werk. Zo’n persoonlijk traject is intensief en persoonlijke zaken kunnen aan bod komen. Vaak word je op een prettige manier geconfronteerd met je zelf of je eigen gedrag. Dat kan zeer nuttig zijn voor een vervolgstap in je carrière en je hebt er soms ook wat aan voor de rest van je leven.

https://www.outplacementverzekering.nl