CK Producties
Image default
Zakelijke dienstverlening

Lunchen in Rotterdam

Je lunchtijd bijhouden als je in een veeleisend kantoor met vaste werktijden werkt, kan een fulltime baan zijn. Met meestal maar een paar minuten tussen taken en vergaderingen door, is het moeilijk om gezond te blijven. Maar als je de juiste hulpmiddelen en inspiratie hebt, hoef je je eigen gezonde lunches niet te maken. De truc is om vooruit te plannen en ingrediënten bij de hand te houden die je snel kunt samenstellen tot een voedzame en vullende maaltijd. Bekijk deze lunch op kantoor in Rotterdam.

Een lekkere en gezonde lunch

Een gezonde lunch moet bestaan uit eiwitten, complexe koolhydraten en vezels. Eiwit voorkomt overeten door je vol te houden; koolhydraten geven je energie voor de dag; en vezels helpen de spijsvertering gezond te houden. Elke maaltijd zou wat gezonde vetten moeten bevatten. Deze houden je hersenen gezond en helpen je bloedsuiker te reguleren. Om een gezonde lunch samen te stellen, moet je voedingsmiddelen uit al deze categorieën gebruiken. Het gebruik van een voedingsschijf zoals hieronder helpt bij het kiezen van de juiste balans van voedingsstoffen. Wanneer u uw volgende maaltijd plant, gebruik dan een bord zoals hieronder om ervoor te zorgen dat alle voedingsgroepen vertegenwoordigd zijn. Om te beginnen, zet je een bord met eiwitten neer. Plaats vervolgens een bord met groenten en een bord met koolhydraten. 

Soep als lunch

Wat een heerlijke, makkelijke lunch kun je bereiden door restjes soep opnieuw te gebruiken! Soepen zijn ook ideaal voor mensen die minder calorieën willen eten, want je kunt room weglaten of verminderen om het aantal calorieën te beperken. Een salade is makkelijk en eenvoudig te maken, en je hoeft er niet over te zwoegen. Om een boterham meer vullend te maken, kun je er wat bonen of kip bij doen. Dat is snel en eenvoudig te maken en je hoeft er niet veel voor te koken. Je kunt ook extra groenten toevoegen om het meer vullend te maken. 

Lunchbox meenemen naar werk

Een bentobox is een geweldige manier om uw lunch een visueel tintje te geven. Het is ook een efficiënte manier om ervoor te zorgen dat u een voedzame maaltijd eet. Op drukke dagen aten Japanse arbeiders bentoboxen om er zeker van te zijn dat ze gezond aten. U kunt voorverpakte bentoboxen of lunchpakketten kopen, maar u kunt er ook zelf een maken. Bij elke maaltijd moet u één koolhydraat, één eiwit en één groente eten. Je moet één zoet en één zout item eten, evenals één knapperig en één zacht item. Bekijk hier meer informatie over het bedrijf de Buurtboer.

https://www.debuurtboer.nl/