CK Producties
Image default
Zakelijke dienstverlening

Een animatievideo laten maken voor gebruik op social media

Door een animatievideo te laten maken kun je jouw boodschap of product/dienst duidelijk uitleggen aan je potentiële klanten middels een combinatie van beeld, geluid en gesproken teksten. Uit onderzoek blijkt namelijk dat maar liefst 65 procent van de mensen visueel is ingesteld. Dat wil zeggen dat 90 procent van alle informatie visueel naar het brein gaat. Visuele informatie wordt daarnaast 60.000 keer zo snel verwerkt als tekst. Genoeg redenen om te kiezen voor het laten maken van een animatievideo. Maar werken deze gunstige effecten van animaties ook door wanneer ze ingezet worden op social media?

Waar moet je rekening mee houden bij de internetgebruiker?

De gemiddelde internetgebruiker heeft een korte aandachtspanne waardoor je niet met lappen tekst moet aan komen of lange video’s. Daar zal iemand namelijk snel overheen kijken. Een animatievideo is vrij kort en komt snel to-the-point om de boodschap duidelijk over te brengen. Een animatievideo laten maken en vertonen wekt daarnaast emotie op bij een kijker waardoor deze blijft kijken. Een animatie wordt vaak als amusant ervaren en niet als reclame waardoor de aandacht op de video gevestigd blijft. Social media wordt meestal gebruikt in de vrije tijd. Je wil niet in je vrije tijd ingewikkelde video’s kijken waarvoor je bijna een geleerde moet zijn. Een animatievideo laten maken zorgt er echter voor dat je boodschap in simpele beelden weergegeven wordt. De enorme flexibiliteit van een animatie zorgt er tevens voor dat je zelfs de meest complexe onderwerpen kunt aansnijden en aan het grote publiek kunt voorleggen.

Ontvang advies van een professionele videomarketeer

Wanneer mensen je animatievideo vermakelijk vinden, zullen ze sneller je pagina liken en je bedrijfsvideo delen. Hoe meer mensen de animatie delen, hoe meer merkherkenning er gerealiseerd wordt en hoe meer leads, conversie en verkopen je realiseert. Een kwalitatieve animatievideo laten maken door een professioneel animatiebureau, zoals Playforward, is daarom de ultramoderne vorm van mond-tot-mondreclame.

Gerelateerde artikelen

Kies bij de verhuur van een minikraan voor een toestel met overdruk en een sloophamer

Profiteer van de kennis van dé salarisadministrateur in de omgeving van Dordrecht

Een railkoker voor uw bedrijf: laat de montage over aan deze specialist