CK Producties
Image default
Tuin en buitenleven

Egalisee Bestratingen kan jouw nieuwe tuin ontwerpen en aanleggen

Je woont in Breda of omgeving en wilt een nieuwe tuin maar je weet niet precies waar je moet beginnen? Voor een nieuwe tuinaanleg in Breda kan je de hulp inschakelen van Egalisee Bestratingen. Wij helpen je graag bij het ontwerpen, realiseren en aanleggen van je nieuwe tuin.

Als eerste ga je zelf bedenken wat je eigenlijk precies met je tuin wilt. Omdat er zoveel mogelijkheden zijn is het slim om je eerst te oriënteren en ideeën te zoeken. Een paar vragen die je jezelf kunt stellen zijn:

  • Voor welke activiteiten moet de tuin geschikt zijn? Denk hierbij aan BBQ-en, zonnen, in de tuin borrelen met vrienden, spelen met de kinderen)
  • Moet het een kindvriendelijke tuin worden?
  • Moet het een seniorvriendelijke tuin worden?

Schrijf al je ideeën en wensen op, dan kan er makkelijk naar een eindresultaat toe gewerkt worden. Wellicht heb je bij familie, kennissen, vrienden of buren al eens een tuin gezien die je prachtig vindt of kan je daar ideeën uit opdoen.

Verschillende tuinstijlen

Er zijn meerdere soorten tuinstijlen. We zetten een aantal populaire stijlen op een rijtje:

  • De moderne tuin. Deze tuin heeft een duidelijke structuur en strakke lijnen. Vaak worden grote tegels gecombineerd met groen. Hierin is de balans tussen deze twee belangrijk.
  • De klassieke tuin. In deze tuin zie je het groen in verschillende vormen gesnoeid, zoals bollen, hagen, bogen en piramides. Populaire planten in deze tuin zijn hortensia’s en rozen. Grote en kleine tegels worden vaak gecombineerd en zijn vaak donker en rustig.
  • De landelijke tuin. Dit zijn vaak grote tuinen. Een strak terras dichtbij het huis en verder een losse tuin met veel gras, bomen en beplanting in borders.  
  • Lounge tuin. De perfecte tuin om in te loungen. Een mooie lounge set met tafel geplaatst op een beschutte plek. Vaak met een overkapping. Deze tuin heeft een strakke stijl.
  • De onderhoudsvrije tuin. In deze tuin zie je veel bestrating en grind met daarbij vaste planten in grote bakken of potten. Voor de beplanting worden vaak heesters en bamboe gebruikt.

Maak de tuin af met een mooie schutting

Naast de verschillende tuinstijlen zijn er ook veel soorten schuttingen, zoals de hout betonschutting, geheel houten schutting, geheel betonnen schutting, bamboe schutting en nog vele andere. Kies een schutting die past bij de stijl van jouw tuin om het plaatje helemaal compleet te maken.

https://www.egaliseebestratingen.nl/