CK Producties
Image default
Aanbiedingen

Het vinden van een lek in het dak

Vochtplekken in het behang en die kenmerkende muffe lucht, het is weer eens zover: er zit een lek in het dak. Herkent u dit, dan is het belangrijk om snel een dakinspecteur te laten komen, voordat de schade echt onherstelbaar wordt en uw dak misschien wel vervangen moet worden. Deze professional, die met veel verstand van zaken en de juiste apparatuur werkt, kan makkelijk een waterlek opsporen. Hij heeft hiervoor moderne technologie, waardoor er niks zal hoeven te worden gebroken of geopend. Hij heeft hier verschillende machines voor:

 

De rookmachine Met een rookmachine kan een dakinspecteur kijken waar de rook doorheen komt, waardoor hij zelfs de kleinste gaatjes makkelijk kan opsporen. Het is vaak moeilijk te zien of een lek ook daadwerkelijk zit op de plek van een vochtplek, aangezien dit lek meters verderop kan zitten, maar met een rookmachine kan er makkelijk worden gekeken waar het gat zit. Want waar het water doorheen komt, kan de rook ook door.

 

Infrarood camera Met een infraroodcamera kunnen lekken die met het blote oog onzichtbaar zijn gespot worden. Gebaseerd op de kennis dat op de plek van een lek de temperatuur vaak afwijkt vaan de rest van het huis kan een specialist makkelijk zien waar een lek ongeveer moet zitten. Het zijn vaak plekken die wat kouder zijn geworden door het water en doordat ze minder goed geïsoleerd zijn doordat ze kennelijk kleine openingen hebben.

 

Op basis van de kennis die specialisten opdoen met de moderne hulpmiddelen die ze daar tegenwoordig voor hebben kan deze een advies geven over wat te doen met het dak, voordat het te laat is. Want als u te lang wacht met het bellen van een inspecteur kan dit zorgen voor houtrot, wat de volledige constructie van uw dak kan aantasten, waarna uw dak misschien wel volledig moet worden vervangen, wat een prijzige klus is.

https://daklekdetectie.nl/meetrapport/