CK Producties
Image default
Aanbiedingen

Help eenzame ouderen deze kerst!

Het jaar komt langzamerhand ten einde. Niet getreurd! Ieder jaar krijgen we, dankzij een feestelijke gelegenheid, de kans om het jaar met een lach af te sluiten: kerst. Kerst wordt door velen geassocieerd met lekker eten, een mooi gedekte tafel, foute kersttruien en vooral veel gezelligheid. Toch geldt dit niet voor iedereen…

Veel ouderen spenderen de kerst zonder bezoek. De afgelopen jaren hebben diverse organisaties zich al ingezet om veel ouderen een onvergetelijke kerst te bieden. Helaas zal het, in verband met de huidige situatie rondom Covid-19, dit jaar lastiger zijn om de ouderen een mooie kerst te bieden. Welke mogelijkheden zijn er om de ouderen een glimlach te bezorgen tijdens deze magische dagen?

Schrijf een kaartje

De gemiddelde Nederlander stuurt een kaartje bij een verjaardag, overlijden of geboorte. Het is een kleine moeite dat grote betekenis kan hebben voor anderen. Ook voor ouderen kan een simpel kaartje al een enorme, positieve, verandering brengen. Hierdoor stimuleren verschillende organisaties de mensen om ouderen een lief kaartje te sturen. Op die manier zullen zij zich toch iets minder eenzaam voelen!

Bellen met eenzame ouderen

Een kaartje sturen kan leiden tot een glimlach, al zul je deze pret niet zelf ervaren. Organisaties als Luisterlijn of Zilverlijn maken het mogelijk om telefonisch contact op te nemen met een eenzame oudere. Zo zul je ook zelf een glimlach op je gezicht krijgen! Ook is het mogelijk om te videobellen. Op die manier zal het net iets persoonlijker worden. Trek je kerst sweater aan en bezorg de oudere een onvergetelijke dag.

Kooktalent?

Indien jij heerlijk kunt koken, is het ook mogelijk om ouderen te verrassen met jouw kookkunsten. Voor ouderen kan het daarbij lastig zijn om boodschappen te doen, waardoor een verzorgde maaltijd altijd welkom is! Stichting Thuisgekookt is een stichting die zich inzet om ouderen te voorzien van heerlijke maaltijden. Doe jij ook mee dit jaar?

http://economy.nl