CK Producties
Image default
Aanbiedingen

Top 4 trends in zonnepanelen groothandel voor 2022

Innovatieve technologieën voor hogere efficiëntie

De zonnepanelen groothandel is continu in beweging. Een van de belangrijkste trends in 2022 is de ontwikkeling van innovatieve technologieën die de efficiëntie van zonnepanelen verhogen. Fabrikanten zijn constant bezig met het verbeteren van de prestaties van zonnepanelen, waardoor ze meer energie kunnen opwekken uit hetzelfde oppervlak. Een voorbeeld hiervan is de toepassing van PERC-technologie (Passivated Emitter and Rear Cell), die zorgt voor een hogere lichtabsorptie en een betere energieopbrengst. Houd deze ontwikkelingen in de gaten bij het kiezen van zonnepanelen bij een groothandel zoals ESTG.

Toename van bifaciale zonnepanelen

Bifaciale zonnepanelen zijn een relatief nieuwe technologie die aan populariteit wint. Deze panelen hebben zonnecellen aan beide zijden, waardoor ze niet alleen energie opwekken uit direct zonlicht, maar ook uit het licht dat wordt gereflecteerd door de omgeving. Dit kan de energieopbrengst met wel 30% verhogen in vergelijking met traditionele zonnepanelen. Bifaciale zonnepanelen zijn vooral geschikt voor grote projecten, zoals zonneparken en bedrijfsdaken, waar de extra investering in deze technologie zich snel terugverdient. In 2022 zullen steeds meer zonnepanelen groothandels bifaciale panelen aanbieden, dus houd deze trend zeker in de gaten.

Integratie van energieopslag

Een andere belangrijke trend in de zonnepanelen groothandel is de integratie van energieopslag. Steeds meer mensen willen hun zelf opgewekte zonne-energie opslaan om deze later te gebruiken, bijvoorbeeld tijdens de avonduren of op bewolkte dagen. Dit kan met behulp van thuisbatterijen, zoals de Tesla Powerwall of de LG Chem RESU. Deze batterijen slaan de overtollige energie op die overdag wordt opgewekt, zodat je deze op een later moment kunt gebruiken. Dit verhoogt de zelfvoorziening en verlaagt de energierekening. In 2022 zal de vraag naar energieopslag alleen maar toenemen, dus het is belangrijk om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen op dit gebied.

Duurzaamheid en circulariteit

De zonnepanelen groothandel is volop in ontwikkeling, met trends als innovatieve technologieën voor hogere efficiëntie, bifaciale zonnepanelen, energieopslag en duurzaamheid. Door op de hoogte te blijven van deze trends, kun je de beste keuze maken voor jouw zonnepanelenproject in 2022. Neem een kijkje op de website van ESTG om te zien welke producten zij aanbieden en hoe zij inspelen op deze trends.

https://www.estg.eu/nl-nl/