CK Producties
Image default
Aanbiedingen

Particulier je auto verkopen

Particulier je auto verkopen kan wel eens haken en ogen hebben. Een auto verkopen is niet iedereen zijn hobby. Vaak zorgt het voor veel stress en kan het een tijdrovende klus zijn. In dit artikel geven je een globaal beeld wat er bij de auto verkoop komt kijken en hoe je jezelf daarop kunt voorbereiden. Er zijn altijd meerdere wegen die naar Rome leiden en dat is ook hier het geval. Overweeg de keuze en ga na wat je wel en niet wilt.

Wat is je uiterste prijs

Ga je een advertentie plaatsen op een advertentiesite dan wordt je waarschijnlijk geconfronteerd met advertentiekosten. Advertenties kosten namelijk op populaire sites geld. Een van de bekendste rekent tegenwoordig 25 euro per advertentie.

Op deze advertentiesites komen niet alleen particulieren om een auto te kopen maar er zijn ook bijzonder veel handelaren actief. 80% van de aanbieders zijn autobedrijven. Van de 100% die naar een auto zoekt is 20% ook autobedrijf. Zij tonen namelijk vaak ook interesse in particuliere auto’s en nemen deze graag voor een prikkie van je over. Een van de meest gestelde vragen zijn: “wat is je laagste prijs” of “wat is je uiterste prijs”. Deze vraag wordt 9 van de 10 keer door handelaren gesteld. Hun willen goedkoop inkopen en vervolgens zelf de auto weer doorverkopen. Zouden ze de regulieren vraagprijs ervoor betalen dan hebben zij geen handel. Veel particuliere adverteerders ergeren zich hieraan. Je kunt uiteraard in je advertentie een stukje tekst opnemen waarbij je duidelijk maakt je auto niet te verkopen aan een handelaar maar velen lezen je tekst nauwelijks. Ze kijken puur naar het merk, type, bouwjaar en prijs. Vervolgens nemen ze contact op om achter jouw laagste verkoopprijs te komen. Heb je een telefoonnummer erbij staan dan heb je zeker kans dat ze je telefonisch benaderen wanneer je een zeer interessante auto in de aanbieding hebt. Anders ontvang je verschillende voorstellen per email.

Afdingen

Houd er ook rekening mee dat je een potentiële koper kunt treffen welke in eerste instantie een goede prijs biedt maar bij de bezichtiging alsnog gaat afdingen. Ook hier kun je opnieuw met een gehaaide handelaar te maken krijgen. Veel mensen zijn bereid nog een aantal honderden euro’s te zakken wanneer er een potentiële koper op de stoep staat. Vaak gaat dan gedachte ‘beter een vogel in de hand dan tien in de lucht’ door je hoofd. Hierop kun je jezelf enigszins voorbereiden. Bedenk voor jezelf jouw uiterste verkoopprijs. Voor welke prijs wil jij miniaal je auto verkopen?

Maximaal gemak met inruil

Je kunt je ook een hoop gedoe besparen en je auto inruilen, tenminste, als je op zoek bent naar een andere auto. Ga je geen andere auto kopen dan valt inruilen natuurlijk af. Inruilen van een auto levert je bijzonder veel gemak op. Echter kent gemak ook zijn prijs. In plaats van je eigen te koop te zetten, rijd je met je auto naar een autobedrijf en ruilt hem met bijbetaling om voor een andere auto naar keuze. De prijs die je voor je eigen auto terug krijgt is echter een stuk minder dan dat je er op een andere manier voor zou kunnen krijgen. Dit gemak kan een prijskaartje hebben van enkele duizenden euro’s.

Laat je auto veilen

Tegenwoordig een van de eenvoudigste manieren van auto verkopen is je auto laten veilen. Online auto veilingen doen goede zaken. Bovendien zijn ze snel, effectief en heb je geen gezeur met lastige kopers die het onderste uit de kan willen. Bij een autoveiling verkoop je jouw auto aan een erkend autobedrijf. De communicatie gaat hoofdelijk alleen via de autoveiling en die filtert alle onzin er tussenuit. Je krijgt nadat de veiling is afgelopen het hoogste bod te horen waarvoor je de auto meteen kunt verkopen. Lijkt de prijs je interessant dan is verkopen zo geregeld. Je hoeft slechts een akkoord te geven en de verkoop is rond. Bij een normale veiling verkoop je een object aan de hoogste bieder. Bij een autoveiling is dat niet zo. Jij bent en blijft de baas over je auto. Is de prijs niet wat het moet zijn dan accepteer je het bod niet. Lees voordat je in zee gaat met een veiling de voorwaarden door. Er zijn namelijk autoveilingen die kosten berekenen voor het veilen van je auto. Er zijn ook partijen welke geheel gratis zijn voor de consument en de kosten doorberekenen aan de autobedrijven.

Het voordeel van je auto laten veilen is dat je hem snel kunt verkopen voor een goede prijs. Je moet het zo zien dat wanneer je naar een bedrijf stap je een prijsvoorstel krijgt. Stap je naar 5000 verschillende bedrijven dan kunnen de prijzen behoorlijk uiteenlopen. Deze kracht wordt in de veiling gebundeld waardoor je het beste resultaat krijgt.

Wij hopen dat je na het lezen van dit artikel weer een stukje wijzer bent geworden. Succes met het verkopen van je auto!