CK Producties
Image default
Aanbiedingen

Sporten met een racket

Racketsporten zijn onwijs populair. Alleen al tennis doet een groot deel van de bevolking. Tennis is ook een van de grootste sporten ter wereld. Welke sporten zijn er nog meer waar je een racket nodig hebt?

Tennis speel je met twee of vier personen. Het is een sport waar je een bal voor nodig hebt. Tennis wordt op vele ondergronden gespeeld. Meestal is dit gravel of hardcourt. Tennis is voor ieder leeftijd erg leuk. Op alle niveaus zijn er toernooien en competities om aan mee te doen. Je hebt een tennis racket nodig. Het is dus niet hetzelfde racket als bij andere racket sporten. Je hebt verschillende merken die de racket aanbieden. Zo heb je een head tennisracket maar ook van Wilson en Dunlop.

Badminton heb je vast wel eens gespeeld. Meestal doe je dit dan op de camping op voor huis. Het is na tennis de grootste racketsport ter wereld. Het wordt dan ook op hoog niveau gespeeld in veel landen. Het is een leuke sport die je op alle niveaus kunt spelen.

Squash is de derde racketsport. Je kunt het een beetje vergelijken met tennis alleen sta je nu naast elkaar en speel je via de muur. Het is een gesloten ruimte zonder een net. Wel zie je strepen op de muur waar je ongeveer moet slaan. Je speelt met een kleiner en smaller racket en met een klein rubberen balletje. Deze sport is ideaal voor binnen en kun je op laag niveau al spelen. Een nog vrij niveau racket sport is ricochet. Het lijkt veel op squash alleen is het speelveld groter en hoger. Het racket is juist lichter om belasting van de gewrichten te voorkomen. Al deze sporten zijn erg goed voor de conditie. Er zit veel techniek bij en je moet snel kunnen bewegen. Het is dus er goed voor je.

https://www.kctennis.nl/