CK Producties
Image default
Aanbiedingen

Auto verkopen? Aan welke zaken moet je denken

⭐⭐⭐⭐⭐ In dit artikel leggen we je verschillende verkoop mogelijkheden uit en vertellen we waar je mee te maken krijgt wanneer je de auto aan een particulier gaat verkopen. Stel jezelf eerst een paar kritische vragen zoals ‘hoe snel wil ik de auto verkopen’ en ‘wat is mijn uiterste verkoopprijs’. Zodra je het antwoord hebt gevonden dan kun je kijken welke manier van verkopen het beste bij je past.

 

Particulier auto verkopen via advertentiesite

Je auto verkopen aan een particulier gaat het snelst via een advertentiesite. De snelheid van verkopen ligt aan een aantal factoren. Zo zijn goede foto’s belangrijk, mag een verkopende tekst niet ontbreken en moet je gaan adverteren op de juiste site. Vaak is een goede advertentiesite die veel publiek trekt niet gratis. Hun verdien model is vaak in de vorm van betaalde advertenties. Bij een van de bekende advertentiesites van Nederland betaal je 25 euro voor een advertentie van 4 weken. Echter komen er ook niet alleen particuolieren op deze site uit maar ook veel handelaren. Wanneer je benaderd wordt met belachelijke prijsvoorstellen of met de vraag wat je laagste verkoopprijs is dan weet je vaak wel hoe laat het is. Ga je hier op in en wil je de auto voor weinig geld snel verkopen dan is dat natuurlijk jouw keuze. Er zijn ook andere methode waarmee je snel en zelfs gratis je auto mee kunt verkopen en een van die methodes lees je hieronder.

 

Auto verkopen via veiling

Je auto verkopen via een autoveiling gaat erg snel en kan je bovendien een leuke prijs opleveren. De kracht van de autoveiling is het grote netwerk waarover ze beschikken. Ze vragen niet een of twee autobedrijven wat ze voor je auto geven maar doen dat in feite aan duizenden autobedrijven. Hierdoor zitten er vaker potentiële kopers tussen die meer geven dan andere kopers doen. Hier pluk jij de vruchten van. De autoveiling kijkt alleen naar de hoogste bieder en communiceert dit bod aan jou terug. Jij bepaalt of je de auto wil verkopen voor het voorgestelde bod of niet. Jij blijft namelijk de baas over je eigen auto. Ga je akkoord dan kan de verkoop snel geregeld worden en ben je van je auto af.

 

Auto opkoper

De auto opkoper kun je eenvoudig benaderen en is een partij die zelfstandig opereert. Dit betekent dat ze kleinschalig zijn en zelf de auto komen bekijken en kopen. In tegenstelling tot een autoveiling die een heel groot netwerk heeft, gaat de opkoper de auto waarschijnlijk zelf doorverkopen aan de particulier. Na een afspraak te hebben gemaakt met de opkoper, ook wel auto inkoper genoemd, wordt de auto bekeken, gekocht en afgerekend. De prijs die je ervoor terug krijgt zijn handelsprijzen. Dit betekent dat de prijs ongeveer 25 tot 30 procent lager ligt dan de marktprijs.

 

Verkooptips

Ga je de auto verkopen via een advertentiesite of autoveiling dan zijn goede foto’s van belang. Men kan alleen op de foto’s dingen zien en oordelen in welke staat de auto verkeerd. Je kunt bijvoorbeeld een kras nog zo goed mogelijk beschrijven, een foto zegt meer dan 1000 woorden. Dit is slechts een voorbeeld natuurlijk. Maak ook je verkoopverhaal interessant zodat mensen geïnteresseerd raken. Dit kun je doen door een opsomming te maken met de voordelen van jouw auto. Denk aan bijvoorbeeld een recente APK keuring, banden met een goed profiel, geen technische problemen of storingen, interieur in nieuwstaat of een onderhoudsbeurt welke de auto onlangs nog heeft gehad.

Succes met verkopen!

 

besteautobod Besteautobod krijgt ★★★★★ 4.9 op 147 reviews