CK Producties
Image default
Aanbiedingen

Hoe voorkom ik een verstopping in mijn regenpijp?

 

Een veel voorkomend probleem: de verstopte regenpijp. Helemaal in de herfst is dit een groot probleem. De bladeren vallen van de bomen een waaien richtig jouw huis. Omdat het dak schuin afloopt, vallen de bladeren in de dakgoot, waardoor de dakgoot verstopt raakt door bladeren. Maar de vraag is nu: wat kunt u hieraan doen? Door dit probleem krijgt u namelijk water dat op één plaats uit uw dakgoot lekt wat schimmel kan veroorzaken langs uw muren. Lees ons artikel over de mogelijkheden om een verstopping in uw dakgoot te voorkomen!

Plaats een bladvanger

De oplossing voor uw verstopte regenpijp: De bladvanger. De bladvanger plaatst u in uw dakgoot en deze zorgt dat de bladeren worden tegen gehouden en niet terecht komen in de regenpijp. Hiermee voorkomt u dat de dakgoot overstroomt en zorgt u dat het water doorloopt zoals het door uw dakgoot en regenpijp zou moeten lopen!

Wat voor soort bladvangers zijn er te verkrijgen?

U kunt verschillende bladvanger aanbrengen in uw dakgoot. De varianten die momenteel te verkrijgen zijn voor uw dakgoot zijn de gootdrain en het boldraadrooster. De ene variant zet u op de bovenkant van uw regenpijp en deze zorgt er met name voor dat er niets in de regenpijp komt en de ander plaats u over de dakgoot heen en deze zorgt ervoor dat er geen bladeren in uw dakgoot komen.

Welke raden wij aan?

In onze optiek is de gootdrain de beste optie. Doordat de gootdrain om de dakgoot wordt geplaatst en schuin is, vallen de bladeren gewoon van uw dakgoot af en zo hoeft u de dakgoot dus niet eens in de zoveel tijd leeg te halen. Dit is bij het boldraadrooster wel het geval.

Interesse in een gootdrain om een verstopping te voorkomen? Neem contact op met uw loodgietersbedrijf en vraag of het mogelijk is om er één te laten installeren.

 

Gerelateerde artikelen

iPhone 12 pro Max

Zo werkt gps

Het vinden van een lek in het dak