CK Producties
Image default
Aanbiedingen

Met de method feeder op zoek naar kleine karper

Een leuke en actieve manier om kleinere karper, maar ook brasem en zeelt te vangen, is het vissen met de method feeder. Het is een vistechniek, waar je even aan moet wennen, maar kan heel veel vis opleveren. Daarbij is het een actieve manier van vissen, waardoor je de hele dag lekker bezig bent. 

 

De Method feeder methode lijkt sterk op het vissen met de feeder. Echter wordt er nu veelal gevist met kleine boilies of nepmails op een heel korte onderlijn. Er wordt ook geen gebruik gemaakt van een voerkorf, maar van een plat stuk lood met een kunststof korf. De kunststof korf wordt gevuld met grondvoer en het haakaas. Door dit compact aan te drukken ontstaat een voerbal naast het lood. Bij het inwerpen zakt het loof als eerste naar de bodem met de voerbal aan de bovenkant. Vervolgens zal de voerbal langzaam uiteen vallen en komt ook het haakaas vrij te liggen. Dit is echter niet noodzakelijk, want al binnen een minuut kan een karper het aas al opnemen. Dan zuigt deze het voer met haakaas en al op. 

Om het voer goed vast te zetten wordt gebruik gemaakt van een method mold. Deze mold (of vorm) wordt gevuld met een laagje voer, waarop het haakaas wordt gelegd. Vervolgens komt er weer een goede laag voer overeen, waarna de kunststof korf in de mold wordt gedrukt. Hierdoor ontstaat een compacte bal op het lood. Deze bal kan je, mits het voer goed aangemaakt is, meer dan 50 meter werpen. 

De vangkracht van deze vistechniek, wordt mede bepaald door nauwkeurig werpen om een goede stek op te bouwen. Zet je lijn hiervoor achter de lijnclip van de vismolen, waardoor je steeds op dezelfde afstand kunt werpen. Je hoeft nu enkel steeds in dezelfdee richting te werpen en de voerstek bouwt zich gedurende de dag niet. 

Vergeet dus niet om een method feeder in je tacklebox mee te nemen, voor als het even niet wil lopen. Wellicht is dit een manier om veel actie te krijgen om met hernieuwde energie de grotere vissen van het water te vangen.

 

https://www.sportvisgigant.nl/