CK Producties
Image default
Aanbiedingen

Vulnerability assesment

Tegenwoordig maakt elk bedrijf wel gebruik met het internet en is hier ook bewust of onbewust mee verbonden. Dit brengt ook de hoog nodige dreigingen met zich mee. Met de hulp van een vulnerability assessment kan je kwetsbaarheden definiëren, ontdekken en classificeren. Op basis van het rapportage wat hier uit komt, kan je gelijk enorme stappen zetten om je bedrijf goed te beschermen en te beveiligen tegen cybercriminelen. Ben je benieuwd hoe dit werkt? Lees dan verder.

De uitvoering
Door middel van een scan op de openstaande poorten wordt je verbinding getest op kwetsbaarheden. De resultaten van de scan worden gebruikt om je inzichten te geven over mogelijke kwetsbaarheden.

Na het ontvangen van deze resultaten is het van belang hier direct en proactief meet aan te slag te gaan. Je voorkomt dan dat cybercriminelen van deze openstaande poorten gebruik maken. Hoe eerder je dit aanpakt hoe beter. Maak het ze niet te makkelijk.

Het rapport van de uitgevoerde test bevat niet alleen resultaten. Je krijgt ook nog eens een adviesoverzicht die geclassificeerd is op bedreigingniveau. Bedreigingen die op een kritiek niveau staan dien meteen aangepakt te worden. Wanneer je dit niet aanpakt  ben je zeer gevoelig voor cybercriminelen en is de kans aanwezig dat zij er met waardevolle informatie vandoor gaan.

De voordelen
Het uitvoeren van zo’n assessment heeft een aantal voordelen. Zo heb je duidelijke inzichten in de huidige kwetsbaarheden van je online verbindingen. Deze inzichten worden gepresenteerd in een rapport wat je in staat stelt meteen te handelen naar de potentiële gevaren. Naast dit rapport krijg je ook nog eens advies op maat van specialisten. Deze specialisten kunnen je ook helpen met het oplossen van de problemen en zo zorgen voor meer Internet security. Kijk wat deze mensen voor je kunnen betekenen Cybersecurity is namelijk erg belangrijk om cybercriminelen buiten de deur te houden.

http://rootsec.nl