CK Producties
Image default
Aanbiedingen

Ontvang een vergoeding bij de aanschaf van zonnepanelen

De klimaatverandering lijkt steeds grotere gevolgen met zich mee te brengen. De toenemende warmte is onder meer verantwoordelijk voor het smelten van de ijskappen, waardoor de zeespiegel de komende jaren zal stijgen en gevaar zal opleveren voor de landen onder de zeespiegel; Nederland dus.

Om de gevolgen te verkleinen, worden er steeds vaker oplossingen bedacht om de klimaatverandering tegen te gaan. De verbranding van fossiele brandstoffen is een van de grootste oorzaken van de klimaatverandering, waardoor het voor de volgende generaties belangrijk is de verbanding van de brandstoffen te verminderen. Zonnepanelen lijken de ideale oplossing te bieden.

Werking van de panelen

Men kiest steeds vaker voor zonnepanelen kopen, ook wel PV-panelen (Photo (licht) en Voltaic (elektriciteit) genoemd. Niet enkel doordat de panelen goed zijn voor het milieu, maar ook doordat de zonnepanelen enorm kostenbesparend zijn gezien de maandelijkse energierekening.

De zonnepanelen bestaan uit zonnecellen, die elk mogelijk moment van de dag het daglicht opvangen en omzetten naar gelijkstroom. Gelijkstroom is nog niet direct bruikbaar in een woning, waardoor de panelen altijd beschikken over een omvormer. De omvormer is verantwoordelijk voor het omzetten van gelijkstroom naar wisselstroom. De wisselstroom kan daarentegen wel direct gebruikt worden.

Tekort of overschot

Bij een tekort aan zonne-energie is het mogelijk het tekort aan te vullen met reguliere energie van de betreffende energieleverancier. Uiteraard is het ook mogelijk dat er een overschot aan energie is opgevangen. In zo’n situatie is het mogelijk de ongebruikte energie terug te leveren aan het elektriciteitsnet. Zo zal de energie nooit verloren gaan.

Aan het eind van het kalenderjaar zal de saldering plaatsvinden, oftewel de zonnepanelen opbrengst. Hierbij zal de teruggeleverde stroom verrekend worden met de afgenomen stroom van de leverancier. Als er meer stroom is geleverd dan afgenomen, zal de bewoner een terugleververgoeding ontvangen. Het bedrag kan per energieleverancier verschillen, maar zal altijd rond de € 0,07 per kWh schommelen.

http://economy.nl