CK Producties
Image default
Aanbiedingen

Vlooien bestrijden in huis

Vlooien bestrijden is geen eenvoudige klus. Heb je last van vlooien in huis? In deze blog vertellen we je alles wat je moet weten over vlooien, hoe je eraan komt en hoe je vlooien bestrijden moet.

Vlooien, hoe leven ze?

Vlooien zijn kleine insecten van ongeveer een halve centimeter groot. Vlooien hebben geen vleugels, maar kunnen met hun achterpoten goed springen. De levenscyclus van vlooien gaat als volgt:

  • Een vrouwtjes vlo legt in de vacht van een hond of kat tientallen eitjes, nadat ze zich heeft gevoed met het bloed van je huisdier.
  • Na 2 tot 4 dagen ontwikkelen de uit de vacht gevallen eitjes zich tot larven, die na 2 tot 3 weken verpoppen in zogenaamde cocons.
  • Zodra er trillingen in huis zijn, ontpoppen de larven zich en worden volwassen vlooien.

Vlooien bestrijden, hoe moet dat?

Vlooien bestrijden kan op verschillende manieren.

  • Vlooienband: Een vlooienband is een halsband voor je huisdier die een bepaalde stof afgeeft waar vlooien niet van houden. Deze stof neemt je hond of kat op en vlooien zoeken liever een slachtoffer. Hiermee voorkom je vlooien, vlooien bestrijden met een vlooienband is echter de vraag.
  • Vlooienpoeder: Met vlooienpoeder is het mogelijk om zowel de eitjes, larven en vlooien te bestrijden. Wrijf je huisdier in met vlooienpoeder als hij last heeft van vlooien. Je moet wel zeker weten dat je huisdier tegen vlooienpoeder kan i.v.m. bijwerkingen.
  • Vlooienspray: Een vlooienspray spray je over je huisdier en op andere plekken in huis waar vlooien graag verblijven. Zorg wel dat je alle plekken mee pakt, anders heb je binnen no-time weer een vlooienplaag. Ook dit middel is meer ter voorkoming van vlooien dan dat je er werkelijk vlooien bestrijden mee kunt.

Vlooienplaag bestrijden

Omdat vlooien zich snel vermenigvuldigen en verspreiden, is er vaak meteen sprake van een vlooienplaag. Vlooien bestrijden is een lastige klus en ondertussen verplaatsen ze zich alweer naar andere plekken in huis. Ook hebben vlooien in de jaren een bepaalde resistentie opgebouwd tegen bestrijdingsmiddelen. Mocht je vlooien bestrijden zelf willen proberen, dan raden wij dat af. De vlooienplaag wordt eerder groter en jouw vlooienprobleem erger.

Professionele vlooienbestrijding

De enige effectieve oplossing voor vlooien bestrijden is een professionele vlooienspecialist inschakelen. Professionals beschikken over bestrijdingsmiddelen tegen vlooien die niet voor particulieren beschikbaar zijn. Vlooien bestrijden doen ongediertebestrijder door je hele huis, zodat geen enkel eitje, larve of cocon blijft leven. Wil je hulp of advies bij vlooien bestrijden? Neem dan direct contact op met een ervaren vlooienspecialist.