CK Producties
Image default
Aanbiedingen

Apps verwijderen van je Mac: zo doe je dat!

Voor de meeste mensen is een Mac een onmisbaar apparaat. Voor jou waarschijnlijk ook. Je werkt er waarschijnlijk elke dag wel mee. Klopt dat, dan kan het zomaar zo zijn dat er na verloop van tijd een heleboel apps op geïnstalleerd zijn. Ook apps die je maar een paar keer hebt gebruikt en eigenlijk niet meer nodig hebt. Ons advies? Verwijder ze van je device. Hoe je dat het best kunt doen lees je in dit artikel.

Apps verwijderen met Launchpad

Zijn de apps die je wil verwijderen afkomstig uit de Mac App Store, dan kun je deze het best via Launchpad verwijderen. Launchpad open je door op het bijhorende icoontje in het Dock te klikken of de F4-toets te gebruiken. Ga hierna op zoek naar de app of apps die je hebt gedownload en wil verwijderen, klik erop en hou deze kort ingedrukt. Op het moment dat de app begint te ‘wiebelen’ kun je op het kruisje bij de app tikken om ‘m te verwijderen. Heb je dit gedaan, dan hoef je alleen je keuze te bevestigen door op ‘Verwijderen’ te klikken.

Apps die je van derden hebt geïnstalleerd kun je die helaas niet zomaar verwijderen. Doe je dat wel, dan vaak blijven er vaak nog ‘gegevens’ achter en dat wil je natuurlijk niet.

Apps verwijderen met Finder

Apps van derden kun je verwijderen met Finder. Druk hiervoor op het Finder-icoontje in je Dock en klik links op ‘Programma’s’. Zoek de app of apps die je wil verwijderen. Je kunt besluiten hiervoor rustig door de lijst te scrollen of de zoekfunctie in de rechterbovenhoek te gebruiken. Klik hierna met de rechtermuisknop op de app en kies voor ‘Verplaats naar prullenmand’. Leeg de Prullenmand om de app of apps definitief te verwijderen.

Maar let op! Deze manier van apps verwijderen is niet ideaal, omdat er vaak nog ‘gegevens’ achterblijven. Als een app een uninstaller heeft, raden we je daarom aan deze te gebruiken, in plaats van de app te verwijderen door hem eerst naar de prullenmand te verplaatsen en dan te verwijderen.

Apps verwijderen met je Dock

Apps zijn niet alleen uit je Dock te halen, maar ook definitief uit je Dock te verwijderen. Ga hiervoor op zoek naar de app of apps die je wil verwijderen, hou deze een paar tellen vast en sleep deze naar de pullenmand. Ze zitten nu in je prullenmand. Wil je de app of apps definitief verwijderen, dan dien je de prullenmand hierna nog te legen.

Laat je liever je Mac even helemaal opschonen? Laat dit dan over aan een Apple specialist. Ga hiervoor langs bij een bedrijf voor macbook reparatie in Rotterdam. Veel succes!

https://www.pcrefresh.com/contact/rotterdam/apple-reparatie-rotterdam/