CK Producties
Image default
Aanbiedingen

Een hoekbank goed onderhouden

Een hoekbank is een grote uitgave waar je langere tijd plezier van wilt beleven. Je koopt tenslotte niet elk jaar een nieuwe bank. Het goed onderhouden van de bank zorgt voor een langere levensduur. Maar hoe onderhoudt je de bank en waar moet je op letten?

Verwissel de kussens van je bank regelmatig:

Ploffen jullie ook altijd neer op jouw plekje? Ik wel. Heerlijk om na een lange dag thuis te komen en lekker in mijn eigen hoekje te kruipen. Natuurlijk is dit fijn, maar vaste zitplaatsen zorgen ook voor ongelijkmatige slijtage. En dat ga je na verloop van tijd zien. Verwissel daarom je kussens regelmatig zodat de bank gelijkmatig gebruikt wordt en zo de slijtage minder snel op treedt. Zijn je zit- en/of rugkussens aan beide zijden gestoffeerd? Draai dan regelmatig ook je kussens om. Zo voorkom je dat de bank op zich nog goed is op jouw zitplek na.

Gebruik het schuim van de bank waar het voor bedoeld is:

De volgende tip lijkt onnodig maar het schuim van een bank wordt niet altijd correct gebruikt. Ga bij het zitten op een bank altijd op het midden van het schuim zitten en probeer te vermijden dat je aan de voorzijde van het schuim gaat zitten. Schuim zal zich door gebruik gaan vormen. Vooral in de eerste periode van gebruik ontstaat daardoor contourvorming. Wanneer je het schuim verkeerd gebruikt door ver naar voren te gaan zitten (ik noem dat ook wel de game houding) dan zal het schuim zich naar die contour gaan vormen wat het model van de bank niet bevorderd. Neem daarom altijd plaats in het midden van het schuim om dit tegen te gaan.

Bank heeft geen zonlicht nodig:

Wij mensen vinden het heerlijk. Een zonnige dag en we trekken er massaal op uit. Bij een bank is dit juist omgekeerd. Zowel lederen als stoffen hoekbanken verkleuren door zonlicht. Het is raadzaam de bank niet voor het raam, blootgesteld aan de zon, te plaatsen. Als het niet anders kan, dan doe je er verstandig aan om zonwerende gordijnen of vitrage op te hangen. Stoffen van linnen en katoen staan er om bekend snel te verkleuren, maar ook donkere stoffen zijn meer vatbaar voor zonlicht dan de lichte varianten.

Op een bank moet je zitten:

Klinkt logisch, maar toch is het merendeel van de klachten op een bank een gevolg van verkeerd gebruik. Wij hebben ook zo’n heerlijk huishouden waarbij er 2 kinderen en 2 honden rond rennen. Natuurlijk hou je dan al rekening met een kortere levensduur (want we blijven realistisch). Maar er wordt bij ons niet op de bank gesprongen. De bank is om op te zitten. Ook op de rug- en armleuningen zitten of staan is een veel voorkomend iets. Daar zijn deze niet tegen bestand. Deze tip lijkt dus simpel, gebruik de bank om te zitten en je hebt er langer plezier van.

Bank en huisdier gaan niet altijd samen:

Gaf het net al aan, wij hebben er ook 2 rondlopen. Maar hoe leuk en lief ze ook zijn, een goede combinatie met de bank is het niet. Zorg ervoor dat je hond of kat zo min mogelijk op de bank gaat zitten. De nagels van een kat zijn ontzettend scherp en funest voor stoffen maar ook voor lederen banken. Ook een hond welke op de bank gaat liggen is niet bevorderlijk voor het behoudt van de stof. Zijn, vaak vettige, huid zorgt voor shading en andere plekken in de stof welke er vaak niet meer uit te krijgen is.

Hoekbank een ander plekje geven:

Weet niet hoe het bij jullie gaat, maar wij verschuiven nogal eens. Dan verschuift de bank vaak mee. Een tip om langer plezier van je bank te hebben, verplaats de bank op de juiste manier. Natuurlijk is het niet verstandig de bank alleen te verschuiven. Natuurlijk is het niet goed voor je rug. Maar denk ook aan je vloer en natuurlijk aan de bank zelf. Pak de bank samen, liefst bij de onderzijde van de bank of de poten, en til deze naar de juiste positie. Zorg ook altijd voor vilt onder de poten. Mocht je de bank dan toch verschuiven, dan is dit vaak zonder gevolgen voor de vloer.

Wil je nog meer nuttige tips ontvangen of ben je benieuwd welk advies wij jou geven als het gaat om de ideale bank voor jullie gezin. Kom langs in onze 4500m2 grote showroom waar je alles vind voor jouw interieur.

 

https://www.meubilex.nl/