CK Producties
Image default
Aanbiedingen

Zonder geweld communiceren

Geweldloos communiceren helpt je om stevig in het leven te staan, te zeggen wat we willen en te horen wat de ander te zeggen heeft. Je denk vast: “dat is toch logisch geweldloos communiceren”. Er komt alleen meer bij kijken dan je denkt. In deze blog vertel ik wat meer over het fenomeen geweldloos communiceren.

We zijn geneigd kritiek te horen
Onbewust oordeel je erg snel over van alles en nog wat. Dit helpt je om snel beslissingen te nemen. Stel je gaat een boek uitzoeken om te lezen, dan kan je vaak al geneigd zijn een boek niet te kiezen alleen door de titel en kaft. Je hebt al kritiek voordat je het boek überhaupt hebt gelezen. Het gaat bij geweldloos communiceren vooral om je eigen gevoelens en behoeftes.

Behoefte uitdrukken
Vaak wordt je gestuurd door je gevoelens. Je neemt de hele dag door verschillende beslissingen en verricht een aantal verschillende handelingen. Hierna krijg je het resultaat en wat voor gevoel je dat gaat geven. Het liefste wil je natuurlijk dat je handelingen tot succes en niet falen lijden. Succes geeft je vaak een gevoel van blijheid, energiekheid en enthousiasme. Aan de andere kant krijg je juist negatieve gevoelens bij het falen van iets. Denk hierbij aan: bedroefd, boos, gefrustreerd, agressief of hopeloos. Bewust sturen op je eigen emoties maakt het voor andere mensen makkelijker om jou te helpen je doel te bereiken.

Tot slot
Naast geweldloos communiceren, heb je nog veel meer trainingen en cursussen die helpen om een betere versie van jezelf te worden en beter met mensen te kunnen praten en of samenwerken. Denk bijvoorbeeld aan een cursus groepsdynamiek in de zorg. Hier leer je hoe je beter kan samenwerken in groepsverband en hoe je negatieve invloeden van leden kunt beïnvloeden en aan kunt sturen.

http://zelfsterk.nl