CK Producties
Image default
Aanbiedingen

Alles voor de veiligheid

Als automobilist heb je je vast weleens geërgerd aan die lompe vrachtwagens of andere grote voertuigen. Vaak wordt gedacht dat die bestuurders als zombies achter het stuur zitten, maar andersom ergeren vrachtwagenchauffeurs zich net zo goed aan automobilisten. Het zijn niet alleen de vrachtwagens die het gevaar veroorzaken, ook al zijn ze een stuk groter dan normale auto’s.

Er zijn een paar dingen waar je op moet letten als automobilist wanneer je met vrachtwagens de weg deelt. Zo is het heel belangrijk dat je uit de dode hoek van de vrachtwagen blijft. Dit klinkt vanzelfsprekend, maar toch gebeuren er op deze manier nog vaak ongelukken. Als je rechts blijft en je zorgt dat je de bestuurder van de vrachtwagen via zijn buitenspiegel kan zien, dan ziet hij jou ook en is de kans op een ongeval in ieder geval een stuk kleiner. Ook het geven van ruimte en het houden van afstand is belangrijk. Afremmen en manoeuvreren gaat lastiger met een vrachtwagen dan met een personenauto. Ook mag je je best eens van je sociale kant laten zien als automobilist. Geef bijvoorbeeld eens voorrang aan een vrachtwagen. Op drukke wegen invoegen met een vrachtwagen die niet snel optrekt is lastiger dan je denkt. Ook het op tijd duidelijk maken wat je van plan bent is belangrijk als je je dicht bij een vrachtauto bevindt. Verder nog één tip: Haal een vrachtwagen nooit rechts in. De rechterkant is heel lastig te overzien voor de chauffeur. Hoe goed zijn camera’s en spiegels ook staan afgesteld.

Wel moeten vrachtautochauffeurs er alles aan doen op zo veilig mogelijk de weg op te gaan. Veel vrachtauto’s zijn tegenwoordig uitgerust met camera’s aan de zijkant van het voertuig. Ook een achteruitrijcamera draadloos zie je steeds vaker. Voor het veilig inparkeren kan deze heel goed van pas komen. Bij van Zwitserland hebben ze een ruime keus in verschillende soorten camerasystemen.

http://vanzwitserland.nl