CK Producties
Image default
Zorg

Zorgverzekering voor 18-jarige

Wordt uw dochter of zoon het komende jaar 18? Alvast gefeliciteerd! We leggen u uit hoe de zorgverzekering 18-jarige in Nederland is geregeld. In het kort komt het hierop neer:

–        het gratis meeverzekerd zijn met de ouder(s) is definitief voorbij;

–        uw kind kan online een digiD aanvragen om voortaan persoonlijke zaken, zoals een zorgverzekering, zelf te regelen;

–        uw zoon / dochter kan zijn / haar eigen zorgverzekering afsluiten afgestemd op zijn / haar eigen wensen;

–        afhankelijk van de persoonlijke situatie heeft uw kind mogelijk recht op zorgtoeslag.

Basis- en aanvullende zorgverzekeringen

De basisverzekering voor ziektekosten is verplicht in ons land.

Het is dus zaak dat zoon- / dochterlief die snel afsluit. Bij Salland kunt u een basisverzekering afsluiten. Als er kosten worden verwacht die buiten het vergoedingenpakket van de basisverzekering vallen, is het zinvol meteen een aanvullende verzekering te regelen. U kunt hierbij denken aan brillen en / of lenzen, fysiotherapie, oefentherapie, gezinsplanning en hulpmiddelen.

WLZ-zorg

Gaat het om zorg uit de WLZ, dan geldt het volgende. Het aanspreekpunt voor mensen met een WLZ-indicatie is het Zorgkantoor in de regio. Dit zijn zaken die daar geregeld / aangevraagd kunnen worden:

–        algemene info over de aanvraag van een WLZ-indicatie;

–        informatie over de manieren waarop WLZ-zorg ingezet kan worden;

–        contact- en adresgegevens van regionale WLZ-zorgaanbieders;

–        hulp bij het vinden van de juiste WLZ-zorgverlener.

Als u hierop klikt komt u snel uit bij het dichtstbijzijnde Zorgkantoor: https://www.zn.nl/350584833/Zorgkantoren. Aan de rechterkant op de pagina ziet u een kaartje en de zorgkantoor-zoeker tool.

Zorggids Bianca

Komt u – of uw zoon / dochter – er niet helemaal uit? Sallands Zorggids Bianca beantwoordt graag uw vragen. Bianca heeft veel ervaring met wachtlijstbemiddeling, het aanmelden bij een zorgverzekeraar en het overstappen van de ene naar de andere zorgverzekeraar. Zelf omschrijft Bianca haar werk als volgt: ‘Ik probeer mensen te empoweren in hun zoektocht naar zorg’. Bianca is telefonisch bereikbaar via 0570 – 687484. Een appje sturen kan ook: 06 – 86 87 98 27. Voor meerdere vragen tegelijk gebruikt u het contactformulier: https://www.salland.nl/service-contact/contactformulier. 

https://www.salland.nl/