CK Producties
Image default
Aanbiedingen

Auto verzekeren? Zo bereken je hoeveel je eraan kwijt bent

In Nederland is het verplicht om een auto te verzekeren. Daarnaast is het ook nog eens aan te raden. Er zijn verschillende mogelijkheden om een auto te verzekeren. Ook de prijzen van een autoverzekering kunnen verschillen. Om een indicatie van de kosten van je autoverzekering te krijgen, zijn er een aantal mogelijkheden. Deze mogelijkheden worden in dit artikel benoemd zodat jij in de toekomst weet hoe je deze kosten kunt achterhalen.

De kosten van de verzekering

Een auto verzekeren doe je bij een verzekeringsmaatschappij. Er zijn in Nederland veel verschillende verzekeringsmaatschappijen, maar niet iedere verzekeringsmaatschappij zal autoverzekeringen aanbieden. Toch zijn er meer dan genoeg verzekeringsmaatschappijen die wel autoverzekeringen aanbieden. De kosten die verbonden zijn aan een autoverzekering kun je gemakkelijk achterhalen door op internetsites van verzekeraars voertuig- en bestuurdersinformatie in te voeren. Ook kun je opbellen naar een verzekeringsmaatschappij waar ze jou mogelijk zullen helpen met het berekenen van jouw verzekeringskosten. Tot slot is het handig om te weten dat er ook vergelijkingssites zijn. Met dank aan vergelijkingssites kun jij een autoverzekering afsluiten voor zo min mogelijk geld.

Factoren die van invloed zijn op de kosten van je autoverzekering

Er zijn een aantal factoren die invloed hebben op de kosten van jouw autoverzekering. Allereerst is het je leeftijd die invloed heeft op de verzekeringspremie. Als je redelijk jong bent en beginnende bestuurder bent, is de kans groot dat jouw verzekering ontzettend prijzig is. Dit komt omdat de kans op een ongeluk voor jou groter is. Ten eerste komt dit omdat je een beginnende bestuurder bent, hierdoor loop je een groter risico op een ongeluk. Daarnaast is het zo dat er veel jongeren zijn die roekeloos en gevaarlijk rijden, de verzekering rekent hierdoor hogere premies. De kans op een ongeluk is in dit geval namelijk ook groter.

Schadevrije jaren opbouwen

Naast dat de leeftijd een grote rol speelt, zijn het ook de schadevrije jaren die je op je naam hebt staan. Schadevrije jaren worden ook wel no claim jaren genoemd. In deze periode heb je namelijk geen schade opgegeven aan de verzekering. Dit kan zijn omdat je geen schade of ongeluk hebt gehad, of omdat je de schade destijds zelf hebt betaald. Door schadevrije jaren op te bouwen en langer geen kosten van een ongeluk op je verzekering te verhalen zul je maandelijks minder premie betalen. Dit betekent dat hoe meer schadevrije jaren je hebt, hoe minder premie je zult betalen.

 

 

Hoe wordt de prijs van de verzekering bepaald?

Tot slot is de soort verzekering die je afsluit een zwaar meewegende factor voor de eindprijs van je autoverzekering. De goedkoopste mogelijkheid als je op zoek bent naar een autoverzekering is een WA-verzekering, bij deze verzekering ben je enkel verzekerd tegen schade aan andere. Na een WA kom een WA+ diefstal verzekering, dit is een WA-verzekering met een verzekering tegen diefstal erbij. Tot slot kun je nog kiezen voor de duurste optie. Dit is een all risk verzekering, dan ben je verzekerd als een WA+ diefstal verzekering, maar daar komt schade aan je eigen voertuig bij.