CK Producties
Image default
Aanbiedingen

Virussen en gijzelsoftware voorkomen

 

Een virus op uw computer komt nooit goed uit. Er zijn gradaties in de kwaadaardigheid van virussen, sommigen willen u alleen even laten schrikken en anderen zijn gemaakt om u zoveel mogelijk geld af te troggelen. Zo ook gijzelsoftware of ransomware. Dit zijn een soort virussen die uw computer als het ware vastzetten. U kunt dit zien alsof iemand een hangslot aan uw fiets maakt; u heeft de fiets nog maar kunt hem niet gebruiken. De ransomware vraagt dan over het algemeen om een betaling waarna u de computer weer kan gebruiken; pas echter op, er is geen garantie dat u de computer ook daadwerkelijk kunt gaan gebruiken en het wordt dan ook afgeraden om te betalen. Hieronder wat tips om virussen en ransomware te voorkomen.

 

Antivirus beveiliging

De eerste tip is het installeren van een goede antivirus en virusscanner. Dit zijn twee verschillende soorten programma’s met hetzelfde doel onder ogen; uw pc beschermen van virussen. De antivirus zorgt dat virussen minder gemakkelijk uw pc in kunnen komen en de virusscanner scant uw pc op virussen die reeds aanwezig zijn. Heel belangrijk is om deze programma’s van een betrouwbaar en bekend bedrijf te kopen, dan weet u zeker dat de programma’s doen wat ze horen te doen.

 

Pas op wat je aanklikt

Een tweede tip om virussen te voorkomen is om op internet niet zomaar alles aan te klikken. Ook op internet geldt namelijk dat als iets te mooi lijkt om waar te zijn, het dat waarschijnlijk ook is. Pas dus op, vooral met emails en websites die onbetrouwbaar lijken. Waarschijnlijk zijn ze dit ook. Let goed op de spelling. Als er in de mail spellingsfouten zitten kunt u er bijna zeker van zijn dat het een neppe email is. Ook kunt u goed letten op het link adres en het gebruik van https. Dit is een veiligheidsmaatregel waaraan u kunt zien of de website echt is van wie hij zegt te zijn. Elk groot bedrijf heeft tegenwoordig een https adres en het is voor u wijs daar op te letten voordat u ergens op klikt.

 

Heeft u last van een hardnekkig virus? Of bent u op zoek naar computer reparatie in Leiden?